Crna kronika

Na Kleku uz pomoć policijskog psa zaplijenjeno 7,4 kilograma heroina

Na Kleku uz pomoć policijskog psa zaplijenjeno 7,4 kilograma heroina

Na Graničnom prijelazu Klek sa 7,4 kilograma heroina ‘pao’ je 46-godišnji Albanac. Naime, prema priopćenju Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, u poslijepodnevnim satima u petak, 1. travnja, ulaznoj graničnoj kontroli na MCGP Klek pristupilo je osobno vozilo albanskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 46-godišnjak, državljanin Albanije.

Nakon izvršene osnovne granične kontrole vozilo je izdvojeno u drugu liniju kontrole gdje se, u suradnji s djelatnicima carine, pristupilo pregledu vozila, kada je na stražnjem dijelu vozila uočena pregrada, odnosno bunker. Pregledu se priključio i vodič službenog psa za detekciju droga sa psom koji je reagirao na prisutnost droge u vozilu nakon čega se prestalo s pregledom te je zatražen nalog za pretragu.

Temeljem naloga Županijskog suda u Dubrovniku u jutarnjim satima u subotu, 2. travnja pretraženo je vozilo te je u spomenutom bunkeru pronađeno 14 pvc paketa s ukupno 7.463,7 g heroina.

Droga je uz potvrdu oduzeta, a albanski državljanin je, nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, uz kaznenu prijavu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama, predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.

Pročitajte još

Sudac istrage odbio odrediti istražni zatvor maloljetnim nasilnicima iz Uvale

Dulist

OTKRIVENO ZLOČINAČKO UDRUŽENJE U Hrvatsku prokrijumčarili najmanje 305 kilograma marihuane

Dulist

Vozio s 2,5 promila alkohola u krvi, ostao bez dozvole na tri mjeseca

Dulist