Crna kronika

Na Karasovićima zaustavili Albance u autobusu bez putnika, našli im kokain i heroin

Na Karasovićima zaustavili Albance u autobusu bez putnika, našli im kokain i heroin

U večernjim satima srijede na ulaznoj graničnoj kontroli na MCGP Karasovići, u putničkom autobusu albanskih nacionalnih oznaka, pristupila su dvojica muškaraca u dobi od 41 i 33 godine, obojica državljani Albanije.

Autobus je bio bez putnika, a njime je upravljao 33-godišnjak, dok je 41-godišnjak bio zamjenski vozač. Tijekom granične kontrole, koju su policijski službenici Postaje granične policije Gruda zajednički odradili s djelatnicima carine, u prtljažnom prostoru uočene su preinake zbog čega se posumnjalo na krijumčarenje te je zatražen nalog za pretragu.

-Temeljem naloga Općinskog suda u Dubrovniku tijekom jučerašnjeg dana obavljena je pretraga autobusa kada je u duplom dnu, izrađenom ispod spavaonice vozača, pronađeno 10 pakiranja omotanih prozirnom folijom. U pet pakiranja se nalazio heroin, ukupne težine 5,4 kg, dok se u preostalih pet pakiranja nalazio kokain, ukupne težine 5,6 kg. Dvojica albanskih državljana su uhićeni, a kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako je njihova odredišna zemlja bila jedna od zemalja Zapadne Europe koju, u interesu nastavka kriminalističkog istraživanja, za sada nećemo navoditi – navode iz policije.

Zbog sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama osumnjičeni muškarci su uz kaznenu prijavu, kasno sinoć, predani pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.

Tijekom posljednjih 5 godina Policijska uprava dubrovačko-neretvanska spriječila je krijumčarenje i prodaju preko 730 kg marihuane, više od 700 kg kokaina, oko 233 kg heroina, 250 kg ketamina, preko 36 tisuća komada tableta koje se nalaze na popisu droga i oko 1500 stabljika marihuane.

Pročitajte još

Vozio s 2,5 promila alkohola u krvi, ostao bez dozvole na tri mjeseca

Dulist

Uhićen Francuz zbog prometne nesreće u kojoj je teže ozlijeđen Libertasov vozač

Dulist

Dvojica maloljetnih nasilnika iz Uvale Lapad u pritvoru

Dulist