Grad

Na Kampusu krenula Ljetna škola o financijskim trendovima

TaxSummer School

Ljetna škola Trendovi u međunarodnom poreznom sustavu (Trends in international taxation) krenula je ovog ponedjeljka u Kampusu Sveučilišta, u organizaciji Sveučilišta u Dubrovniku i Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, uz potporu Hrvatske komore poreznih savjetnika.

Petodnevna Ljetna škola organizirana je s ciljem proširivanja znanja i stjecanja kompetencija za snalaženje u dinamičnom gospodarskom i poreznopravnom okruženju. Program obuhvaća dinamična predavanja i poslijepodnevne interaktivne radionice koje će održati vodeći znanstvenici, porezni savjetnici i vrhunski menadžeri. Sudionici će se upoznati s najnovijim trendovima u međunarodnom oporezivanju, s praktičnom primjenom propisa i učincima fiskalne politike na međunarodno poslovanje, nacionalnim zakonodavstvom, investicijama i ponašanjem poreznih obveznika.

Porezni sustav predstavlja važan segment financijske stabilnosti zemlje, ali i pravednosti u društvu, zbog toga je važan element usklađivanja pravnih sustava država članica Europske unije. Izuzetni napori OECD-a i Europske unije za povećanje jednakosti kroz borbu protiv utaje poreza i dvostrukog oporezivanja poduzetnika i pojedinaca u globalnom gospodarstvu rezultirali su velikim brojem mjera, instrumenata i propisa tijekom posljednjih nekoliko godina. Dodatna složenost u borbi s utajom poreza uzrokovana je brzim gospodarskim promjenama, digitalizacijom i globalizacijom. Suvremeni porezni sustavi suvremenih zemalja suočavaju se s izazovom provođenja jednakosti i pravičnosti oporezivanjem inventivnih i promjenjivih načina poslovanja, budući da su međunarodni porezni instrumenti usklađeni prije stotinu godina.

Pročitajte još

POŽALIO NAM SE ČITATELJ Cabrio bus na Pilama blokirao ‘šesticu’

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

‘Karaka’ i ‘Fontana’ sljedećih sedam dana bez stolova!

Dulist