Kultura

Na izložbi ‘Oteto iz tmine’ moći ćete se fotografirati i starinskim fotoaparatom!

Državni arhiv u Dubrovniku poziva na autorsku izložbu fotografija Jakova Peručića ‘Oteto iz tmine’ koja će se otvoriti u atriju palače Sponza u četvrtak, 3. studenog, u 19 sati.

Početkom 21. stoljeća gosp. Tonči Baždarić ‘spasio’ je oko tisuću negativa na staklu korčulanskog fotografa Jakova Peručića i većinu ih donirao Arhivskom sabirnom centru Korčula – Lastovo 2013. godine.

Digitalizacijom doniranih negativa započelo je i arhivsko istraživanje o životnom putu tog Korčulanina i dosad malo poznatog fotografa.
Peručićeva fotografija je ne samo prvorazredni dokument vremena za prijelaz 19. u 20. stoljeće u Čileu i Argentini, razdoblje Prvog svjetskog rata i Prve talijanske okupacije u gradu Korčuli (1918.–1921.), te uopće povijest svakodnevice početka 20. stoljeća, nego i važno otkriće za povijest hrvatske fotografije.

Stoga, ima li bolji razlog za posjetiti ovu izložbu? Uz hrostule i glazbu, zabavite se i fotografirajući se starinskim fotoaparatom!

Pročitajte još

Miho Baće bit će direktor TUP-a: ‘Zanos je ogroman, sretan sam i počašćen!’

Dulist

100. OBLJETNICA Tematsko stručno vodstvo ‘Bukovčevi ateljei – Cavtat’ u Kući Bukovac

Dulist

Mlada pjesnikinja Lara Čustović predstavila svoju prvu zbirku ‘Posebno drugačija’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija