Aktualno

Na Brsaljama se prikupljaju paketi pomoći za Petrinju, biskup Glasnović napisao posebnu poruku

caritas podijelimo radost bozica brsalje 1

I ove godine se na Brsaljama održava tradicionalna humanitarna akcija ‘Podijelimo radost Božića’ u organizaciji Caritasa Dubrovačke biskupije. Paketi pomoći prikupljeni u ovogodišnjoj akciji, šesnaestoj po redu, namijenjeni su stanovnicima kontejnerskog naselja u Petrinji, a akcija se osim u subotu, 17. prosinca do 9 do 16 sati nastavlja i u nedjelju, 18. prosinca od 9 do 13 sati.

caritas podijelimo radost bozica brsalje 3

Grad Dubrovnik je pružio potporu humanitarnoj doniranjem paketa s namirnicama u vrijednosti od pet tisuća kuna. Vrijedne volontere Caritasa na Brsaljama posjetila je i zamjenica gradonačelnika Grada Dubrovnika Jelka Tepšić koja je također podržala ovu hvalevrijednu akciju i susrela se s dubrovačkim biskupom mons. Rokom Glasnovićem te predstavnicima organizatorima.

Samo dan ranije, iz Caritasa su objavili kako su mališani iz Vrtića Pčelica na poticaj svojih odgojiteljica prikupili paketiće s igračkama i slatkišima koji će se također poslati u Petrinju. ‘Uz Petrinjce iz kontejnerskog naselja su i djeca iz Dječjeg vrtića Pčelica, grupa Mala kuća – Mokošica’, naveli su iz Caritasa u objavi.

caritas podijelimo radost bozica brsalje 2

Foto: Grad Dubrovnik

Pročitajte još

Ursula von der Leyen ponovno izabrana za predsjednicu EU komisije!

Dulist

OD DUBROVNIKA DO MEĐUGORJA Evo kada se otvara Camino

Dulist

Vlahušić: Plaže bez suncobrana, šetnjice bez drvoreda, zidine bez osvježivača zraka…

Dulist