Vaše vijesti

NA BLAGDAN SVETOG ROKA Troje mladih krizmano u Ošljem

NA BLAGDAN SVETOG ROKA Troje mladih krizmano u Ošljem

Patron župe Ošlje sv. Roko svečano je proslavljen u srijedu, 16. kolovoza. Svečana proslava započela je procesijom u kojoj je nošen kip sv. Roka, nakon čega je uslijedilo misno slavlje koje je predvodio dubrovački biskup mons. Mate Uzinić.

Na ovom misnom slavlju dubrovački biskup ujedno je podijelio sakrament Potvrde troje mladih ljudi iz dvaju župa sv. Roka Ošlje i Male Gospe Topolo, a u kojem je među ostalim svećenicima koncelebrirao i župni upravitelj župa Ošlje i Topolo fra Stipan Šarić.

U propovijedi je mons. Uzinić govorio o sv. Roku kao hodočasniku, te krizmanicima i svima ostalima istaknuo njegov primjer hodočašćenja zbog toga što je činio dobro svima koje je susretao, pa i onda kad mu nije dobrom bilo uzvraćeno. „Možda će nam se dogoditi da nas svijet neće prepoznati, odnosno da će nas odbaciti, kao što ni njega nisu prepoznali njegovi sugrađani, jer biti danas kršćanin koji živi u skladu sa svojom kršćanskom vjerom nije ‘in’, ali nije važno. Važno je da ćemo biti prepoznati od Boga koji je konačan cilj i smisao našeg hodočasničkog puta“, poručio je mons. Uzinić.

Na kraju misnog slavlja krizmanici su uručili prigodan poklon biskupu Uziniću. Uslijedila je i zajednička fotografija biskupa s krizmanicima, kumovima, obitelji i župnim upraviteljem Šarićem.

Zaštitnika župe proslavili su i vjernici župe sv. Roka u Lumbardi. Svečano misno slavlje predvodio je don Mario Zelenović iz hvarske biskupije. Nakon mise uslijedila je procesija s kipom sv. Roka. Misa na blagdan bila je još i u jutarnjim satima a predvodio ju je župnik župe sv. Roka don Vlado Markić. Uoči blagdana bila je i trodnevna duhovna priprava koju je također predvodio župnik Markić, od 13. kolovoza, do 15. kolovoza.

N.S. // Foto: Davorin Bulić

Više fotografija pogledajte ovdje!

Pročitajte još

NEMOGUĆA SITUACIJA Čitateljica: ‘S kolicima trebam izlaziti na cestu i izlagati opasnosti svoje dijete i sebe’

Dulist

U PORTU ‘Može li netko ovo iščupat? Potkopalo je kamen…’

Dulist

MOST DUBROVNIK ‘Zbog čega se izlijeva kanalizacija i zagađuje Rijeku dubrovačku?’

Dulist