Kultura

Muzeji i galerije Konavala žele vratiti Bukovčeve ‘Konavoske tkalce’ doma, evo kako im i vi možete pomoći!

Muzeji i galerije Konavala pokrenuli su akciju prikupljanja financijskih sredstava za otkup slike Vlaha Bukovca Konavoski tkalci. Cilj je prikupiti 75.000,00 HRK u sljedećih 75 dana, do rođendana Vlaha Bukovca, 4. srpnja 2022. godine kako bi u ovoj, obljetničkoj godini još jedno Bukovčevo djelo vratili doma. Slika Vlaha Bukovca Konavoski tkalci trenutno je ponuđena na prodaju.

-Želimo da svakodnevno bude javno dostupna, da njen dom postane naš muzej, Kuća Bukovac. Pozivamo Vas da zajedno s nama svojim prilogom pomognete u prikupljanju sredstava kako bismo ovaj mali Bukovčev biser vratili doma, u Konavle. Izaberite iznos koji možete odvojiti, odlučite želite li biti anonimni ili vidljivi donator/sponzor Muzeja i galerija Konavala i ujedno postati čuvar naše zajedničke baštinske priče – ističu iz ove kulturne institucije.

Prilikom uplate potrebno je navesti broj žiro-računa u prilogu kao i poziv na broj koji je otvoren za prikupljanje sredstava za otkup slike:

Podatci za uplatu su:

IBAN: HR21 23900011819800003

Model i poziv na broj: HR24 7765-41144-OIB uplatitelja, nije obavezno

Svrha: kupnja slike Vlaha Bukovca Konavoski tkalci

Sredstva koja se prikupe ne smiju se koristiti ni u jednu drugu svrhu. Informacije o prikupljenom iznosu bit će dostupne putem web-stranice muzeja i na društvenim mrežama, naglasili su iz Muzeja i galerija Konavala.

Foto/Video: Muzeji i galerije Konavala

Pročitajte još

Matica hrvatska Dubrovnik ovaj tjedan predstavlja dva naslova

Dulist

[FOTO] Miranda Rako Kuzmanić i Ivana Jovanović Trostmann izložile ‘Čar boje’ u Rimu

Dulist

VELIKI USPJEH KOLARINA Predstava ‘KARAOKE SHOW’ ide na XV Gumbekove dane!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija