Kultura

Muzeji i galerije Konavala žele vratiti Bukovčeve ‘Konavoske tkalce’ doma, evo kako im i vi možete pomoći!

Muzeji i galerije Konavala žele vratiti Bukovčeve 'Konavoske tkalce' doma, evo kako im i vi možete pomoći!

Muzeji i galerije Konavala pokrenuli su akciju prikupljanja financijskih sredstava za otkup slike Vlaha Bukovca Konavoski tkalci. Cilj je prikupiti 75.000,00 HRK u sljedećih 75 dana, do rođendana Vlaha Bukovca, 4. srpnja 2022. godine kako bi u ovoj, obljetničkoj godini još jedno Bukovčevo djelo vratili doma. Slika Vlaha Bukovca Konavoski tkalci trenutno je ponuđena na prodaju.

-Želimo da svakodnevno bude javno dostupna, da njen dom postane naš muzej, Kuća Bukovac. Pozivamo Vas da zajedno s nama svojim prilogom pomognete u prikupljanju sredstava kako bismo ovaj mali Bukovčev biser vratili doma, u Konavle. Izaberite iznos koji možete odvojiti, odlučite želite li biti anonimni ili vidljivi donator/sponzor Muzeja i galerija Konavala i ujedno postati čuvar naše zajedničke baštinske priče – ističu iz ove kulturne institucije.

Prilikom uplate potrebno je navesti broj žiro-računa u prilogu kao i poziv na broj koji je otvoren za prikupljanje sredstava za otkup slike:

Podatci za uplatu su:

IBAN: HR21 23900011819800003

Model i poziv na broj: HR24 7765-41144-OIB uplatitelja, nije obavezno

Svrha: kupnja slike Vlaha Bukovca Konavoski tkalci

Sredstva koja se prikupe ne smiju se koristiti ni u jednu drugu svrhu. Informacije o prikupljenom iznosu bit će dostupne putem web-stranice muzeja i na društvenim mrežama, naglasili su iz Muzeja i galerija Konavala.

Foto/Video: Muzeji i galerije Konavala

Pročitajte još

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist

ORATORIJSKO REMEK DJELO Mozartov Requiem u Male braće

Dulist