Aktualno

Musladin zadovoljan sastankom

Musladin zadovoljan sastankom

– Sastanak je bio pozitivan, gradonačelnik je podržao našu inicijativu, te dao pismeni zahtjev prema Agenciji za obalnu linijsku plovidbu, za hitnu uspostavu brodske linije prema Gornjem čelu – istaknuo je Đuro Musladin nakon sastanka mještana Gornjeg čela s gradonačelnikom i kapetanom Rikardom Rossettijem.

Tema sastanka bila je povezivanje Gornjeg čela s brodskom linijom za Dubrovnik, te ostale teme vezane za život na Kalamoti.

Trenutno Kalamotezi mogu jedino pješke preko otoka u Donje čelo, pa otamo brodom u Gruž, a sada će se situacija promijeniti. Naime, na sastanku je usuglašeno kako bi bilo najbolje brzobrodsku liniju s Mljeta i Šipana ujutro kratko zaustaviti na novom mulu u Gornjem čelu, a popodne na povratku učiniti isto. Time bi se i učenicima OŠ Ivana Gundulića koji žive u Gornjem čelu omogućilo normalno pohađanje nastave.
Teme sastanka bile su i komunalno uređenje, javna rasvjeta te obnova staza i riva, te uređenje gruške luke sukladno UPU Gruški akvatorij, kojim se planira dio obale namijeniti barkama i brodicama stanovnika Elafita koji njima dolaze u Grad.

– Što se tiče ostalih komunalnih uređenja, zahvalili smo se i gospodinu Milanu Periću koji je pomogao da se  i ostale stvari odrade, te ćemo nastojati do iduće turističke sezone još poboljšati život na otoku – zaključio je Musladin.

Pročitajte još

[FOTO] NA KAMPUSU Mladi sudjelovali u ‘Europskoj priči o izborima’

Dulist

Županija i Dubrovnik predstavljaju se na sajmu ATM u Dubaiju

Dulist

[FOTO] TUŽNO SJEĆANJE Položeni vijenci u spomen na poginule putnike ‘Aurore’

Dulist