Crna kronika

MUŠKARAC PREMINUO OD UDARCA GLAVE OD ASFALT Lulić: Liječnik je dobio dojavu o sumnji na COVD-19, a ne za hitno stanje

MUŠKARAC PREMINUO OD UDARCA GLAVE OD ASFALT Lulić: Liječnik je dobio dojavu o sumnji na COVD-19, a ne za hitno stanje

Na konferenciji za medije Županijskog stožera civilne zaštite prisutni ravnatelj Hitne pomoći Luka Lulić i načelnik PU dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević osvrnuli su se na nesretni događaj koji se zbio u mjestu pokraj Rogotina protekli vikend prilikom čega je preminuo muškarac.

Kako je objasnio Pavlićević riječ je o osobi koja je prethodno imala kronična oboljenja te je živjela sama. Zbog slabosti je pala i udarila glavom od asfalt od čega je vrlo izgledno preminula. Kronologiju reagiranja hitnih službi iznio je Lulić.

– Nakon dojave susjeda policiji upućen je poziv policajca našem patrolirajućem liječniku u Pločama sa subotu na nedjelju oko 00.41 sati. Izražena je sumnja na COVID-19, no nije je navedeno da je riječ o hitnoj situaciji. Osoba je zatim upućena na epidemiološku ambulantu u Pločama. Nakon 19 minuta policajac je opet nazvao i rekao je da je pacijent preminuo. Nitko nije odbio ne izaći na teren zbog nedostatka opreme i slično kako se špekulira u javnosti – objasnio je Lulić.

Također, informacije kako interventne službe osim vatrogasaca nisu htjele prići mjestu događanja barem sat vremena nisu točne, zaključio je Pavličević. O tome svjedoči podatak da je mrtvozvornik stigao već u 01.20, nakon čega je tijelo predano rodbini i nije zatražena medicinska obdukcija.

Ravnatelj ZZJZ DNŽ Mato Lakić je iznio kako kontakti muškarca nisu obrađeni jer njima nitko nije prijavio infekciju COVID-19.

Pročitajte još

SINOĆ KOD MLJETA Pomorska nesreća u kojoj su ozlijeđena tri carinika

Dulist

UHIĆENO SEDAM OSOBA Dubrovački policajci ‘razbili’ lanac krijumčara drogom i ljudima

Dulist

Dilerski dvojac s Korčule ‘pao’ s više vrsta droga

Dulist