Kultura

MULTIMEDIJALNI RAD ‘UDAHNI’ Sjećanja Kristine Kojan Goluža na njezin konavoski dom spaljen u ratu

MULTIMEDIJALNI RAD 'UDAHNI' Sjećanja Kristine Kojan Goluža na njezin konavoski dom spaljen u ratu

Prezentacija multimedijalnog rada ‘Udahni’ Kristine Kojan Goluže održat će se u subotu, 2. listopada 2021. godine u petoj lađi Lazareta, s početkom u 19 sati. Multimedijalnim radom naziva ‘Udahni’ umjetnica Kristina Kojan Goluža prikazuje svoja sjećanja iz svog konavoskog doma koji je spaljen u Domovinskom ratu, a koji nakon završetka rata zbog podjele imovine više nije u obiteljskom vlasništvu.

Autorica pomoću fotografija i dijapozitiva djelomično rekonstruira ambijent stare kuće, ovaj put na drugome mjestu – u Lazaretima. Fotografije toplih uspomena iz obiteljskih albuma suprotstavlja fotografijama kuće danas, fotografijama koje prikazuju propadanje, traumu i napuštenost. Tako postavljen umjetnički koncept nastoji problematizirati odnos pozitivne emotivne relacije spram prividno odbojnog, traumatiziranog fizičkog prostora.

Multimedijalni rad ‘Udahni’ sastavni je dio prigodnog programa kojim Grad Dubrovnik obilježava 30. obljetnicu herojske obrane Grada. Program će se odvijati u vremenu od 1. listopada do 6. prosinca, a sadržavat će niz prigodnih događanja, koji će se tematski referirati na nesebičnu i hrabru žrtvu hrvatskih branitelja i civila. Rad se može razgledati radnim danom od 9 do 16 sati te subotom od 9 do 13 sati. Ulaz je slobodan. Prilikom boravka u izložbenim prostorima obavezno je nošenje maske, uz poštivanje ostalih epidemioloških mjera.

Pročitajte još

U ‘Noći tvrđava’ obiđite tri utvrde dubrovačkog fortifikacijskog sustava

Dulist

Dubrovački muzeji pozivaju na radionice izrade i ukrašavanja keramike

Dulist

TRIBINA ‘POGLAVLJE FESTIVAL KARANTENA’ Art radionica Lazareti obilježava 35 godina postojanja

Dulist