GradPolitika

‘Možemo samo pretpostaviti da je informaciju o zidinama premijer dobio od gradonačelnika’

Bupić, Miošić i Gjaja

Želimo ukazati na detalje koje držimo problematičnima, a u interesu poboljšanja stanja grada. Na prvom mjestu ono što nas je ponukalo jest izjava premijera Milanovića na svečanoj sjednici GV-a, kada je rekao kako su svi gradski vijećnici suglasni s odlukom o razbaštinjenju Društva prijatelja dubrovačke starine – kazao je danas na press konferenciji Matko Bupić iz dubrovačkih Laburista.

Press konferenciju organizirali su Laburisti, KLGB Srđ je Grad te HSLS, te su tako na istoj sudjelovali Matko Bupić, Igor Miošić i Ivo Gjaja.

– Možemo samo pretpostaviti da je takvu informaciju premijer dobio od gradonačelnika, što nas ne bi začudilo, a oštro prosvjedujemo protiv krivog informiranja javnosti i predsjednika Vlade, jer to naprosto nije točno. Mi, da smo htjeli, nismo se niti mogli izjasniti, jer nam na GV nije dana prilika za raspravu o tako bitnoj stvari kao što je najvrednija imovina Grada Dubrovnika. Na četvrtoj sjednici gradskog vijeća kolega Gjaja je tražio da se uvrsti to pitanje, međutim kao i obično bili smo nadglasani – kazao je Bupić.

– Neodgovornost ostalih vijećnika je u tome kako je bilo nepotrebno razgovarati o tome pitanju, jer će se o ovoj temi još raspravljati – kazao je Bupić.

– Mislim da će o tome će još biti riječi, jer smo mi izjašnjeni protiv ove odluke. Želimo istaknuti jasno i glasno kako svi gradski vijećnici nisu niti slučajno bili jednoglasni po ovom pitanju  – zaključio je Bupić te se prebacio na drugu temu, Večeru od Kandelore.

– Jedan protokolarni događaj novijeg datuma, večera za toliki broj uzvanika, a na račun Grada Dubrovnika, dakle građana, za nju mislimo da nije primjerena i da taj novac, a tražit ćemo izvješće koliko je novaca potrošeno, jer smatramo kako se taj novac mogao puno bolje potrošiti za humanitarne svrhe. Nadodat ću još jedan detalj – nazvati tu večeru humanitarnom na temelju toga što je gradonačelnik za vrijeme večere dodijelio 200 tisuća kuna iz gradskog proračuna, a za razminiravanje Ličko senjske županije, što apsolutno pozdravljamo, nema smisla – istaknuo je Bupić.

‘Ruganje sa zakonom’
– Dodao bih da je ono što je neprimjereno jest na svečanu večeru, uz državne dužnosnike i visoke predstavnike pozvati i pravomoćno osuđenu osobu. Mislimo da je to ruganje sa zakonom, a meni je neshvatljivo da se gradonačelnik ima takvu hrabrost – dodao je Gjaja te ponovio kako su se u odnosu upravljanja dubrovačkim zidinama neki vijećnici izjasnili protiv.

– Moram dodati i kako je gospodin Slobodan Vukotić poručio kako je on uz vijećnike sa sjednice – kazao je Gjaja.

– Nadodao bih kako je premijerov nastup bio razbarušen i improviziran, no ne vjerujem da je on u toj improviziranosti sam izmislio tu rečenicu. Skloniji smo vjerovati kako mu je netko prenio tu informaciju koju je ponovio ne provjeravajući što ga je kompromitiralo – kazao je Miošić.

– Što se tiče svečane večere, tamo se nije moglo pojaviti bez pozivnice, dakle netko je iz Protokola Grada Dubrovnika morao pozvati gospodina Vićana na tu sjednicu, dakle smatraju da je to prihvatljivo, no mogu reći kako sam zgrožen činjenicom kako na svečanoj sjednici kraj njih sjedi pravomoćno osuđena osoba – kazao je Miošić.

– Gospoda iz tzv. ‘Dubrovačkog dogovora’ su također sabotirali raspravu o regionalizaciji, odnosno slično se ponavlja kao sa zidinama. Oni su odglumili da će održati tematsku sjednicu, međutim, to se nije dogodilo, te smo prikupili dovoljan broj potpisa te očekujem kako će gradonačelnik i gradska uprava organizirati tu tematsku sjednicu, devet potpisa imamo – kazao je Gjaja.

Pročitajte još

Dvije obitelji s ukupno devetoro djece uselit će u gradske stanove

Dulist

Francuski veleposlanik u nastupnom posjetu kod gradonačelnika

Dulist

KINEMATOGRAFI DUBROVNIK Pogledajte što ima u kinima

Dulist