Sport

MOŽE LI SE PONOVITI 1998.? “Nemamo imperativ, ali imamo publiku!”

MNK Square

Mali nogomet je najgledaniji dvoranski sport u Dubrovniku, a Square najgledaniji malonogometni klub u Hrvatskoj. Final 8 Kupa nagrada je i zahvala navijačima, ali i prilika igračima da, premda inferiorni u odnosu na ostale momčadi, pred domaćom publikom eventualno osvojimo Kup – kazao je dopredsjednik MNK Squarea Maro Konjevod na jutrošnjoj konferenciji za medije uoči završnica Hrvatskog malonogometnog kupa, koji se od petka do nedjelje, 11. do 13. travnja, održava u Sportskoj dvorani u Gospinom polju.

Na završnom turniru sudjeluje osam klubova. Osim Squarea, tu si i Alumnus, Nacional, Murter, Osijek, Vrgorac, Split i Grobnik.

Trener Squarea Mato Cvjetković kazao je kako je Grobnik kao drugoligaš ipak prilična nepoznanica.

– Imaju deset pobjeda iz deset utakmica, ljudi vjerojatno igraju mali nogomet. Jedino mogu garantirati da ćemo dati svoj maksimum. Bilo bi presmiono garantirati da ćemo osvojiti Kup – kazao je Cvjetković.

Kapetan momčadi Mateo Saulan, strijelac pobjedonosnog pogotka na gostovanju u Osijeku u prošlom kolu, istaknuo je kako je momčad u Slavoniji odigrala možda i najbolju utakmicu u sezoni. Odlična najava za vikend.

– Kup je nagrada našim navijačima kojima se u ime momčadi zahvaljujem na podršci. Nećemo se predati, smatram da imamo jednaku priliku za osvajanje Kupa kao i svaka druga momčad – istaknuo je Saulan.

– Čim su dvaput dobili solidnu momčad Podpićana, znači da je Grobnik dobra momčad. Dolaze rasterećeni, neće nam biti lako. Ipak, nadam se prolasku u polufinalu – dodao je Saulan. Procijenio je kako u drugim mečevima Nacional zbog iskustva ima malu prednost nad Murterom, Vrgorac koji stiže rasterećen zbog osiguranog ostanka nad Osijekom koji u Dubrovnik stiže nekompletan, dok je meč Splita i Alumnusa ocijenio kao ’50-50′ šansi za oba sastava.

Loša vijest je da je sjajni makedonski reprezentativac Darko Rangotov još uvijek ozlijeđen i neće nastupiti.

– Svi ostali su spremni. Mi nijednu utakmicu nismo odigrali u punom sastavu. U stanci smo digli momčad, to se vidjelo i u Osijeku – kazao je trener Cvjetković.

Prisjetili su se ‘Skverani’ i 1998. godine kada je u Gospinom polju osvojen prvi i jedini trofej – Kup Hrvatske.

– I tada smo bili outsideri, i po sastavu, ali dali smo zadnji atom snage. Isto očekujemo i sada. Nemamo imperativ, ali dat ćemo sve od sebe – istaknuo je Konjevod.

Inače, Square je postavljen za trećeg nositelja, iza Splita i Nacionala. Ako prođu Grobnik, a nacional pobijedi Murtera, igra s Nacionalom. Ako Nacional izgubi, a Split dobije Alumnus, igra sa Splitom. Ako i Split i Nacional izgube, Square će igrati protiv boljeg iz meča Osijek – Vrgorac.

Ulaznice po cijeni od 20 kuna po danu (petak četiri utakmice, subota dvije i nedjelja jedna) već su u pretprodaji. Iz Squarea najavljuju spektakl s plesnim točkama i nagradnim igrama.

Očekuje se dolazak Komisije za futsal HNS-a, koja će u Dubrovniku održati sastanak pred reizbor. U nedjelju će se održati i radni sastanak ‘Futsal – jučer, danas, sutra’, a na završnicu su iz vrha HNS-a pozvani Davor Šuker i Damir Vrbanović, no izgledno je da će doći Romeo Jozak, direktor svih reprezentacija.

 

Raspored utakmica Final 8

Petak, 11. travnja:

15 sati: Nacional FC – Murter

17 sati: Split Tommy – Alumnus Zagreb

19 sati: Square Dubrovnik – Grobnik Čavle

21 sati: Osijek Kelme – Vrgorac

 

Subota, 12. travnja

18.30 sati: Polufinale (1/2)

20.30 sati: Polufinale (2/2)

 

Nedjelja, 13. travnja

18 sati: FINALE

 

 

Pročitajte još

OLMISSUM SLAVIO Square nije uspio izboriti majstoricu polufinala

Dulist

PRVI DAN ‘SWIM WARSA’ Šest medalja za Plivački klub Jug!

Dulist

Sestre Jurković brončane na Europskom veslačkom prvenstvu!

Dulist