Sport

Motiv Minčete na novom dresu hrvatskih ledolomaca

Ice Cross Team Croatia boje Lijepe naše na ATSX Ice Cross svjetskom kupu branit će s motivom Minčete na svojem dresu.

Hrvatski sportaši svojim uspjesima već odavno slove kao najveći promotori, a njihova zastupljenost u promotivnim spotovima HTZ-a puni je pogodak. Često se odlučuju i svojevoljno promovirati ljepote naše domovine, a upravo jedan takav projekt predstavili su članovi nacionalnog tima u ledenom krosu. Ledeni kros je unutar granica Hrvatske relativno nepoznati ekstremni sport koji u svijetu bilježi milijune obožavatelja i jedan je od najbrže rastućih sportova na svijetu. Brzine do 80km/h na klizaljkama, skokovi i oštri zavoji i borba četiri natjecatelja najbolji je poziv za mnoge zaljubljenike u adrenalin.

Ice Cross Team Croatia u nedjelju je predstavio svoj novi izgled dresova za potrebe nastupa u utrkama ATSX Ice Cross svjetskog kupa. Kao predstavnici Hrvatske pred natjecateljima i navijačima iz cijelog svijeta odlučili su to napraviti na inovativan način kako bi predstavili najbolje od Hrvatske na mjestu koje je svima vidljivo. Obrisima poznatih građevina htjeli su skrenuti pozornost na povijest i ljepotu narodne baštine, a među šest gradova koje su odabrali našao se i Dubrovnik. Dubrovnik je u sklopu dresa predstavljen obrisom Minčete koja je motiv najljepših razglednica našega grada.

Osim Dubrovnika, na dresu su svoje mjesto za znamenitosti pronašli Split, Rijeka, Zagreb, Đakovo i Osijek. Tako dubrovačka Minčeta dijeli ‘susjedstvo’ s katedralom Svetog Dujma, riječkim gradskim tornjem, crkvom Svetog Marka, đakovačkom i osječkom katedralom. Iako na malo prostora, dizajnerski tim se odlučio predstaviti što veći dio kulturne baštine Republike Hrvatske, i zbog toga se nastojalo da svi dijelovi Hrvatske budu jednako zastupljeni.

– Zaista mi je drago što osim svojim nastupima, od sada možemo i na ovaj način promovirati ljepote naše domovine. Na utrkama često dobivamo pitanja o Hrvatskoj od drugih natjecatelja i smatram kako sada imamo priliku za još bolju promociju lijepe naše – izjavio je natjecatelj u elitnoj seriji utrka svjetskog kupa Karlo Bukovac i dodao: ‘zajedništvo svih nas se posebno isticalo početkom ove godine i baš zbog toga mi je izrazito drago što ćemo sada imati još veći motiv na startu utrka, podršku iz svih dijelova Hrvatske’.

Utrke svjetskog kupa ove sezone počinju nešto kasnije zbog problema s pandemijom koji su postali realnost svih sportova. Ice Cross Team Croatia će svoj prvi nastup u svjetskom kupu za ovu sezonu imati 6. veljače u austrijskom Judenburgu, nakon čega ih samo tjedan dana kasnije čeka nastup na utrci u Italiji u području Alpe Di Siusi u Dolomitima.

Pročitajte još

Jugaši rutinski do pobjede u Beogradu

Dulist

‘Kauboji’ doživjeli neočekivan poraz od Crne Gore

Dulist

Jugaši otputovali u Beograd

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija