Politika

“Most je psihološko pitanje”

"Most je psihološko pitanje"

Rekao sam da ću raditi na terenu, obilaziti odbore, nastojati ih probuditi i pripremiti za lokalne izbore . To  i činim-rekao je uvodno na konferenciji za novinare predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko.

Dodao je i kako nema puno vremena za pripremu, jer je HDZ izgubio dosta vremena na unutarstranačkim izborima koji su ipak donijeli određenu svježinu stranci. Na današnjim sastancima sa predstavnicima gradskog i županijskog HDZ-a razgovarat će, kako je istaknuo, o situaciji u stranci, u Republici Hrvatskoj, te o radu Vlade:

-S njenim radom nismo zadovoljni, ne znam što bi to mogao pohvaliti- istaknuo je Karamarko posebno se osvrnuvši na odustajanje gradnje od Pelješkog mosta:

-Kao imperativ, ova je  Vlada odsutala od Pelješkog mosta. Bez rasprave što bi on značio za građane ove Županije, da se spoji s maticom zemljom bez da u glavni grad putuju s putovnicom-naglasio je.

-Gradnja mosta je pitanje teritorijalnog diskontinuiteta RH, on je gospodarsko, prometno i psihološko pitanje kako  građani juga ne bi i dalje bili građani drugog reda na čemu očito ova vlast inzistira – istaknuo je dodavši kako gradnja Pelješkog mosta nije financijsko pitanje, i ukoliko za njega nema novaca, onda je,  Vlada trebala dati koncesiju za njegovu gradnju.

-Izražavama nezadovoljstvo zbog odustajanja i poručujem  kad HDZ dođe na vlast, a doći će, da ćemo izgraditi most, obnoviti projekt- zaključio je Karamarko.

Predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Branko Bačić osvrnuo se na nekoliko mogućih solucija koje je aktualna Vlada ponudila kao rješenje prometne povezanosti juga Hrvatske:

-Prvo su rekli koridor ispod Neuma, brza cesta, građenje koridora kroz Neum, trajektna linija Ploče- Trpanj, te na kraju  trajektna linija Brijesta-Komarna. Očito da Vlada luta i da nema strateškog promišljanja i uvažavanja Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije- istaknuo je dodavši kako je gradnja Pelješkog mosta „povijesni projekt ovoga naraštaja“.

Predsjednica GO HDZ-a Dubrovnik Dubravka Šuica, poručila je kako Vlada nema razumijevanja za jug zemlje:
-Dubrovčane smeta što je broj stanovnika odnosno birača kriterij za gradnju mosta. Važnost Dubrovnika je obrnuto proporcionalan njegovoj veličini, Dubrovnik je puno dao Hrvatskoj, a najvažnije je da nas se poveže jednakim cestovim koridorom – istaknula je Šuica dodavši:

-Ne želimo biti otok, a sama najava gradnje trajekta psihološki nas pretvara u otok – istaknula je.

Osvrnula se i na najave ukidanja Carine u Dubrovniku i njenom pripojenju Pločama dodavši kako apelira na Vladu da to ne učini.

Župan Nikola Dobroslavić i član predsjedništva ŽO HDZ-a upitao se:

-15 milijardi kuna ide za Čačićev izlazak na Savu, oko 5 milijardi kuna za Žutu Lokvu, dok bi gradnja Pelješkog mosta iznosila 2 milijarde kuna. Kako je onda Pelješki most preskup – upitao se dodavši:

-Dovršimo most i autocestu preko hrvatskog teritorija, jer Hrvatska i Dubrovnik to zaslužuju- zaključio je župan.

Na kraju konferencije za novinare predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko komentirao je i jučerašnju ostavku ministrice Mirele Holy:

-U šest mjeseci pošla su dva ministra. To je znak kaotičnosti rada ove Vlade. Oni su pročistili kadrove koji su iz drugih političkih opcija i postavili svoje kadrove upitnih kvaliteta- naglasio je Karamarko. 

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist