Aktualno

“Most graditi odmah bez odgađanja!”

"Most graditi odmah bez odgađanja!"

Povodom široke rasprave u javnosti o hrvatskoj granici na Kleku Udruga profesionalnih ribara “MARE CROATICUM” sa sjedištem u Umagu uputila je priopćenje za javnost, kojeg potpisuje predsjednik udruge Daniele Kolec, a koje prenosimo u cijelosti.

“Sa pozornošću pratimo događaje oko problema granice na moru sa Bosnom i Hercegovinom i ovim putem želimo poduprijeti sve ljude koji se protive darovanju Velikog i Malog škoja, rta Klek, kao i svakog metra kopna ili mora bilo kojeg djela Lijepe Naše.

Imamo veliko iskustvo oko Savudrijske vale i još jednom političari su dokazali licemjerje i da ih ne interesira jednom kad dobiju vlast glas naroda. Da ih ne interesira gubitak svakog života u Domovinskom ratu koji je ginuo za svaki pedalj domovine.

Nedopustivo je da jedna susjedna zemlja brani drugoj zemlji da gradi most na svom teritoriju i tu je očito da je Bosna puno naučila od Slovenije i da čeka ishod spora Hrvatske i Slovenije. Ako Slovenci dobiju spor, Bosna će znati kako ucjenjivati Hrvatsku.

2001. godine dok smo se borili protiv sporazuma Drnovšek – Račan (SDP) u više navrata upozoravali smo da mi ribari na sjeveru branimo granicu i na jugu. Na žalost, na kraju došlo je do sramotnog sporazuma Pahor – Kosor (HDZ) pa očekujemo velike promjene nama na štetu na samoj morskoj i kopnenoj granici koje će se odraziti na kraju i kod Neuma i vjerojatno će biti upitan most koji Vi naši dragi južni sunarodnjaci, imate pravo dobiti koštao koliko koštao.

Zato smo  mišljenja kao i Vi most treba graditi odmah bez odgađanja uvijek poštujući potrebe susjeda, ali i dajući do znanja da tu ne može biti uvjetovanja i prijetnji.

S toga bez obzira koje ste političke boje ili ne, budite udruženi i ne nasjedajte na političare jer po našem velikom iskustvu stoji samo jedna stvar, vlastiti interesi, što manje rada i komplikacija jer je dokazano država im služi samo za jedno, musti državu i narod do zadnje kapi.
 
Udruga profesionalnih ribara “MARE CROATICUM”
Predsjednik
Kolec Daniele”

Pročitajte još

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist

USTAVNI SUD ODLUČIO Predsjednik Milanović ne može biti mandatar niti premijer

Dulist

Vodovod rješava alternativnu opskrbu Grada vodom

Dulist