DuList IN

‘MOJA SI BURA’ KLAPE SV. FLORIJAN Poslušajte novu pjesmu vatrogasaca pjevača

klapa sveti florijan2

Nakon dvije godine pauze, službena klapa Hrvatske vatrogasne zajednice – Sveti Florijan, izdala je novu pjesmu. Radi se o romantičnoj pjesmi ‘Moja si bura’, prekrasnoj baladi dalmatinskog prizvuka koja označava značajnu promjenu od zvuka koji smo do sada navikli slušati od strane jedinih klapskih vatrogasaca.
-Tekst je napisala moja djevojka Sara Kopeczky, glazbu ona i ja – kazao je Vjekoslav Tvrdić, prvi tenor klape Sveti Florijan, inače doktor znanosti zaposlen kao docent na splitskom FESB-u.
Sara je profesorica engleskog i talijanskog jezika i vrlo talentirana spisateljica. Produkciju pjesme potpisuje Jan Ivelić, a vokalni aranžman dugogodišnja voditeljica klape, Ana Kodrić Ivelić.
-Član sam klape od 2021. i čast mi je da je klapa odabrala upravo ovu pjesmu kojoj sam koautor i u kojoj sam vodeći vokal. Smatram da pjesma predstavlja osvježenje u odnosu na dosadašnji glazbeni izričaj moje klape – dodao je prof. Tvrdić.
Inače, ‘Moja si bura’ bit će uživo izvedena na Večerima dalmatinske pisme u Kaštelima. Kaštelanski đir, održat će se 23. srpnja 2023. na poljani kod crkve sv. Mihovila u Kaštel Kambelovcu uz festivalski orkestar.
Klapa će imati vrlo radno ljeto. Sljedeći tjedan nastupa na Svjetskom danu glazbe, što će prenositi HRT. Dan iza nastupaju u Splitu na Danu kotara Mertojak. Klapa će nastupiti na brojnim smotrama ovog ljeta poput onih u Slimenu, na Perunu, u Žrnovnici i Strožancu.
‘Moja si bura’ samo je najava aktivne izdavačke godine, jer je klapa u fazi snimanje dvije nove pjesme koje će izdati nakon ljeta.

Foto: Igor Jakšić

 

Pročitajte još

IZAŠAO JE TRAILER Pogledajte kako su Kupari i Trsteno izgledali u filma ‘Lee’

Dulist

Pogledajte bogat glazbeni program ovog vikenda!

Dulist

Pogledajte što vas očekuje u novom kino tjednom programu!

Dulist