DuList IN

MODNA REVIJA, PLES I PJESMA Spektakularno zatvaranje izložbe Stjepka Mamića!

stjepko mamic

Zatvaranje izložbe ‘Priče o moru’ dubrovačkog kapetana i slikara Stjepka Mamića u palači Sponzi prikazat će kako se slike mogu prenijeti na tkaninu. Sve haljine već su predstavljene u veljači na Fashion Week-u Altaroma u rimskom muzeju Crocetti, a sada dolaze u Dubrovnik i to će zaista biti užitak za pogledati! Ovaj pravi mali modni spektakl održat će se u nedjelju 10. rujna u 19:30.

Naime, Mamić je kroz izložbu, koja je otvorena od 29. kolovoza, sugrađanima priredio pravu slikarsku poslasticu. Sada će im pak, za kraj, priuštiti i jednu modnu reviju koju će iznijeti naše Dubrovkinje. Cijela revija napravljena je u suradnji s dizajnericom Slađanom Kristić čije haljine imaju otisnute Mamićeve grafike, dok će za šminku biti zadužen dubrovački vizažisti Ana Obradović i Marko Kriste.

Organizatorica revije Ivana Merčep navela je kako su modne kreacije, haljine, stole i marame rađene s motivom ribe po kojem je gospar Mamić prepoznatljiv te nam je rekla više o samoj reviji.

– Gradu inače nedostaje modnih događaja te smo odlučili napraviti pravi program prilikom zatvaranja. Tako će 26 žena koje su poznate u Gradu, žene različitih konfekcijskih brojeva i dobi iznijeti cijelu reviju. Na to sam se odlučila jer modne revije uvijek nose manekenke, a mi ćemo to napraviti s ženama iz naroda. Nismo željeli da sve bude ukalupljeno već da to one to iznesu kako god one same žele, kako se god one u tom trenutku osjećaju – rekla je Merčep.

Profesor Željko Barač otvorit će program na saksofonu, Leona Petković izvest će plesnu točku, a atrij palače Sponze ispunit će pjesma Milke Modrinić Roko.

– Gospođe Maja Milošević, Marina Sambrailo, Silva Brešan, Goge Bonačić, Nikica Anić, Ana Perović Alamat i Izmira Brautović samo su neke od žena grada Dubrovnika koje svatko zna, a koje će biti naši modeli u nedjelju – otkrila je sitni detalj Merčep ususret reviji.

Slike se mogu pogledati u palači Sponzi sve do ponedjeljka 11. rujna.

 

Pročitajte još

Pogledajte što vas očekuje u novom kino tjednom programu!

Dulist

SUSRET NA KORČULI Vatreni usrećili Severininog sina!

Dulist

Vlasnici apartmana – imamo super novosti za vas!

Dulist