Kultura

Mladi kreativci na Gradskoj smotri LiDraNo

Mladi kreativci na Gradskoj smotri LiDraNo

U Kazalištu Marina Držića ovog se utorka održava Gradska smotra LiDraNo 2024. Pristiglo je 18 literarnih radova iz dubrovačkih osnovnih škola te 12 radova iz srednjih škola. U kategoriji za samostalni novinarski rad osnovne škole prijavile su 10 radova, a srednje 4. U kategoriji pojedinačnih scenskih nastupa osnovne škole predstavit će 17 učenika, a srednje škole 12 učenika. U kategoriji skupnih scenskih nastupa prijavljeno je 6 družina iz osnovnih škola, a iz srednjih jedna.
Smotru je otvorila zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić.
-Raduje nas vidjeti što ste vi, naši mladi sugrađani, pripremili ove godine, zajedno s vašim mentorima, nastavljajući tako lijepu tradiciju kulturnog stvaralaštva u našem gradu. Kultura je duboko utkana i u povijest i u sadašnjost ovog grada, a možda upravo među ovogodišnjim natjecateljima imamo nekoga tko će ispisati povijest, svojim riječima ili djelima. Ali bez obzira na to, ono što je važno je da ste tu, da se kreativno izražavate, pri tom i družite i zabavljate – poručila je zamjenica Tepšić svim ovogodišnjim natjecateljima i zaželjela uspješne nastupe.
Poslijepodne će se održati okrugli stolovi za scenski, literarni i novinarski izraz, na kojima će o najboljima odlučivati tri stručna povjerenstva.
Ovogodišnji domaćin smotre Lidrano je Osnovna škola Montovjerna, a otvorenju je, uz ravnateljice škola, mentore i učenike, prisustvovao i pročelnik gradskog Upravnog odjela za obrazovanje, sport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić.

Pročitajte još

NAKON AMERIKE POVRATAK NA VELIKU SCENU Mare Fjočica u izvedbi Kolarina

Dulist

RAZGOVOR S REDATELJEM IVANOM LEOM LEMOM Njegova predstava ‘Zakon Zagore’ oduševila dubrovačku publiku

Ivana Mijić Vulinović

U Splitu otvorena izložba na kojoj izlaže četrnaest dubrovačkih umjetnica

Dulist