Aktualno

Mladi Dubrovčani pohrlili u slastičare, u Hrvatskoj ih nedostaje tristo!

Slastičari već tijekom školovanja bez problema nađu posao, ali kako sada stvari stoje, nedostaje ih čak 300, rečeno je na 12. međunarodnom kongresu slastičarstva i sladoledarstva. Pitanje je to koje, pak, ne predstavlja problem u Dubrovniku, gdje je školu upisalo njih 15 – dvostruko više nego lani, i to uglavnom djevojaka.

Dubrovkinja Ana uživa stvarajući slatka umjetnička djela za prste polizat.

-S mamom sam radila kolače i vrlo mi je zanimljiva struka, kaže za RTL ova buduća slastičarka.

-Ne znam iz kojeg razloga kažu to je ženski posao, a u kuhare idu muški pa kažu ‘E, to je muški posao!’ Nadam se da će se to promijeniti, kaže Petkana Sindik, strukovna nastavnica Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik.

Dubrovački slastičari svoje su praktično znanje predstavili na Dubrovnik EXPO-u, trećem sajmu u organizaciji Centra za karijere mladih koji je okupio mnoštvo maturanata.

Neki žele biti menadžeri, neki žele biti piloti, a neki vojnici – imamo ovdje jake snage i MUP-a i MORH-a i brojnih sveučilišta tako da mladi mogu biti sve što žele”, kaže Marko Žmirak, organizator Dubrovnik EXPO-a 23. U dubrovačkom studentskom domu predstavilo se više od 70 srednjih škola i 15 centara kompetentnosti.

Foto: Unsplash

Pročitajte još

IVICA KIPRE O SV. NIKOLI I OBIČAJIMA Danas su pokloni sve veći, a srca su sve praznija

Dulist

PROGNOZA ZA SUTRA U Konavlima moguća susnježica

Dulist

UZ DAN DUBROVAČKIH BRANITELJA Otvorena izložba o školskom brodu ‘Jadran’

Dulist