Sport

Mlade vaterpolistice izgubile protiv Talijanki, Hrvatska 6. u Europi

Mlade vaterpolistice izgubile protiv Talijanki, Hrvatska 6. u Europi

Hrvatska ženska vaterpolska mladost, reprezentacija do 15 godina, zauzela je 6. mjesto na Europskom prvenstvu do 15 godina u mađarskom gradu Szentesu. Sastav Italije je ipak bio i u ovom trenutku jest jači od naših djevojaka. Talijanske su pobijedile 15:10, ali to ne umanjuje zadovoljstvo ostvarenim na nadmetanju na kojem je igralo ukupno 9 reprezentacija. Iza nas su ostale reprezentacije Nizozemske, Izraela i Srbije, ali više od toga, djevojke koje je vodio trener Aljoša Kunac su na prvom svojem ‘velikom’ natjecanju, za mnoge prvom uopće, prikazale čak i u porazima, vrlo dobru igru, lijepe utakmice. Nadasve pak garnirano borbenošću i zalaganjem. Kada tomu dodamo da je ovo tek početak rada ovog sastava koji je iza sebe ima jako malo zajedničkih priprema, što je i logično jer se ekipa tek stvara, onda je šesto mjesto u Europi jako lijep rezultat. Ostvarenje koje pruža nadu, vjeru u još ljepšu budućnost, jasno pod preduvjetom nastavka napornog i ustrajnog rada.

Što se sraza s Talijanka tiče, sve do sredine prve četvrtine to je bio izjednačen susret u kojem su naše djevojke jednom vodile (2:1, Jelena Butić). Do minutu i pol prije kraja prve dionice još je bio ‘egal’ (5:5), da bi s dva brzopotezna gola suparnice otišle na dva gola prednosti. Do sredine druge četvrtine, mlade su Hrvatice uspjele doći do tek jednog gola zaostatka, a tada Italija čini presudno odvajanje. Do poluvremena 10:6 za prekojadranske susjede, početkom treće dionice i 11:6.

U zadnjoj je četvrtini najveća prednost Italije bila šest golova plusa (14:8 i 15:9), da bi golom Rie Glas s igračicom više, sekundu prije kraja Hrvatska smanjila na 15:10 što je i konačan rezultat susreta. Najbolja naša igračica ponovo je bila Jelena Butić koja je postigla polovicu hrvatskih pogodaka, odnosno 5 golova.

Tekst/Foto: Hvs.hr

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist