Sport

Dubrovčanin Jakov Blašković sudio finale Europskog prvenstva do 15 godina

Dubrovčanin Jakov Blašković sudio finale Europskog prvenstva do 15 godina

Dubrovčanin Jakov Blašković bio je jedan od djelitelja pravde u finalu Europskog prvenstva u vaterpolu za djevojke do 15 godina. Pohvalili su se time i iz Hrvatskog vaterpolskog saveza. Finale je, inače, održano u Szentesu između Mađarske i Rusije.
-Posao je istinski odradio odlično. Čestitka mladom odličnom sucu koji je od 2016. međunarodni sudac s LEN znakom – napisali su iz HVS-a.
O tome kako je tekao njegov put do međunarodnog vaterpolo suca, rekao je za DuList 2016. godine.
– Na prijedlog Dubrovačke podružnice sudaca i delegata, 2013. godine uz potvrdu Hrvatskog Vaterpolo Saveza ušao sam na listu Prve hrvatske vaterpolo lige, te na Jadransku ligu, danas Regionalnu ligu – ispričao nam je tada Blašković, koji je 2015. godine otiašo u Beograd.
–Te godine Hrvatski Vaterpolo Savez me je poslao na ‘Fina School for Referees’ u Beogradu, a 2016. godine šalju me na polaganje za međunarodnog vaterpolo suca, zajedno s kolegama Joškom Prančićem, Brankom Banovcem iz Splita i Antom Burom iz Šibenika. Dva seminara bila su u Rimu, a završni turnir bio je u Ateni – rekao je tada Blašković, koji se suđenjem počeo baviti 2009. godine i to na nagovor kolege Mara Savinovića.

Pročitajte još

SENZACIJA ZA TRKAČE Uskoro nezaobilazna utrka Pelješkim mostom!

Dulist

BRIDŽISTI NA TURNIRU U SPLITU Čeović na petom, a Preljević i Rabušić na šestom mjestu

Dulist

BADMINTONSKI KLUB DUBROVNIK Burazor zlatna i srebrna, Konjuh brončana!

Dulist