Kultura

‘Mjesec i čelik’ Aleksandra Bezinovića u Galeriji Dulčić Masle Pulitika

'Mjesec i čelik' Aleksandra Bezinovića u Galeriji Dulčić Masle Pulitika

Izložba ‘Mjesec i čelik’ zagrebačkog slikara Aleksandra Bezinovića otvorena je u petak navečer u Galeriji Dulčić Masle Pulitika, a može se pogledati svaki dan osim ponedjeljkom u razdoblju od 10 do 16 sati.

‘Mjesec i čelik’ recentni su radovi, nastali u 2014. godini, a večeras su premijerno predstavljeni dubrovačkoj publici.

Uvod u samu izložbu dala je kustosica Rozana Vojvoda, ističući kako Bezinović uvijek ima misao vodilju koristeći literalne reference poput naslova pjesama i eseja koji su ga inspirirali, dok je sam autor zahvalio okupljenima te pozvao na razgledanje izložbe.

U njegovim radovima možemo uočiti nadrealističke i metafizičke elemente slikarstva. Svojim slikama je pokazao da ima izrazitu osobnost, istaknula je među ostalim Vojvoda.

Aleksandar Bezinović rođen je 16. svibnja 1975. godine u Splitu gdje završava Školu za primijenjenu umjetnost i dizajn – odjel grafičkog dizajna.  1993. upisuje slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, a 1998. diplomira u klasi prof. Zlatka Kesera. Od 1998. do 2013. radi kao suradnik u Hrvatskom restauratorskom zavodu na odjelu drvene polikromirane skulpture. Surađuje na brojnim filmskim i kazališnim projektima kao autor, asistent i slikar scenografije, te radi kao ilustrator za magazine, storyboardove i whiteboard animacije.

Izlagao je na brojnim samostalnim i skupnim izložbama u Hrvatskoj, Sloveniji, Francuskoj, Njemačkoj, Dubaiju, SAD. Živi i radi u Zagrebu. Član je HDLU i HZSU.

 

Pročitajte još

[FOTO] Pogledate tko je sve uživao na tratamentu nakon ‘Umišljenog bolesnika’

Dulist

‘UMIŠLJENI BOLESNIK’ U KMD-u izveden posljednji premijerni naslov sezone

Dulist

KONCERT U CRKVI MALE BRAĆE Obilježeno 220 godina smrti Ivana Mane Jarnovića

Dulist