Sport

MITING ‘SVETI MIHOVIL’ Jugašima deset medalja u Šibeniku

MITING 'SVETI MIHOVIL' Jugašima deset medalja u Šibeniku

Plivački klub Jug otvorio je novu sezonu nastupom na mini Grand prix mitingu ‘Sv. Mihovil’ koji se održao proteklog vikenda u Šibeniku.

Nastupilo je ukupno 409 natjecatelja iz 21 kluba, a Jug je osvojio ukupno 10 medalja od kojih četiri zlatne, pet srebrnih i jedna brončana.

Najuspješniji predstavnik Juga na ovom natjecanju bio je mlađi kadet Vlaho Nenadić koji je osvojio čak tri zlatne i jednu srebrnu medalju. Zlato je osvojio u disciplinama 100 leđno, 200 leđno, 400 slobodno i srebro na 800 slobodno.

Mlađi kadet Ivan Zeko doplivao je do zlatne medalje u disciplini 200 prsno, srebra na 100 prsno te je na 100 slobodno zauzeo 7. mjesto.

Kadet Marko Baletin osvojio je srebro na 400 slobodno, broncu na 100 leđno, a u disciplinama 200 leđno i 200 mješovito je zauzeo 5. i 6. mjesto te je osvojio prva 3 boda za sezonski Mini GP poredak.

Mlađi kadet Roko Zvone bio je srebrni na 100 delfin te je zauzeo 4. mjesto na 100 slobodno i 7. mjesto na 100 leđno. Maro Šušić osvojio je srebro na 100 slobodno te je zauzeo 5. mjesto u disciplinama 100 prsno, 100 leptir i 100 leđno.

Inače, po HPS-ovom Mini Grand Prix sistemu za kadete i mlađe kadete održava se ukupno osam natjecanja tijekom sezone, od kojih četiri u 25-metarskom, a četiri u 50-metarskom bazenu. Natjecatelji trebaju nastupiti na barem šest natjecanja i to u raznolikim disciplinama da bi ušli u konačni poredak. Ideja je to kojom se navedenim mlađim dobnim kategorijama plivača žele omogućiti kvalitetna natjecanja tijekom cijele sezone na kojima bi nastupali u različitim tehnikama i dionicama te se na taj način razvijali.

Jugaši su u Šibeniku nastupili pod vodstvom trenera Matijane Staničić, Ivana Bilića i Andreja Drobca.

Sljedeći nastup plivači Juga imaju 21. i 22. listopada u Splitu gdje se održava Grand prix Jadran. Nastupaju seniori, juniori i mlađi juniori.

Pročitajte još

OLMISSUM SLAVIO Square nije uspio izboriti majstoricu polufinala

Dulist

PRVI DAN ‘SWIM WARSA’ Šest medalja za Plivački klub Jug!

Dulist

Sestre Jurković brončane na Europskom veslačkom prvenstvu!

Dulist