Grad

Mitićev dubrovački galijun najbolja maketa na Državnom natjecanju

Mitićev dubrovački galijun najbolja maketa na Državnom natjecanju

Dubrovački brodomaketar Mladen Mitić pobjednik je 20. Državnog natjecanja brodomaketara, održanog u nedjelju 6. rujna u Centru za tehničku kulturu Rijeka.

Mitićev je dubrovački galijun prvo mjesto osvojio s 92,33 boda, a na natjecanju je sudjelovalo 11 brodova u tri kategorije (HR-A makete na vesla i jedra, HR-B makete na motorni pogon i HR-E makete brodova u boci). Drugo mjesto osvojilo je čak pet maketa i to škuna ‘Vila Velebita’ Branimira Šoića (88,67), lovranski guc (84,33) i pasara (82,67) Kristijana Popeškića, bark ‘Ban Mažuranić’ Edija Šimetića (82) te gajeta falkuša Željka Fredotovića (81,67). Bronce su osvojili štilac Milog Šantića (75) i trabakul Marija Bičića (73).

Ove godine u konkurenciji za odličja su se mogle naći samo makete hrvatskih brodova i brodica jer je natjecanje održano prema nacionalnim pravilima ocjenjivanja. Kako to već tradicionalno biva, dan poslije natjecateljske makete su zajedno s onima izvan konkurencije postavljene na Hrvatsku ocjensku izložbu maketa brodova „Rijeka 2015“. Po završetku izložbe 17. rujna bit će dodijeljena i nagrada publike.

Pročitajte još

BALKAN ROADSHOW 2024. Turistička ponuda Dubrovnika predstavljena u Aziji

Dulist

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist