Aktualno

MISNA SLAVLJA Gdje se sve slavi svetkovina Velike Gospe?

velika gospa procesija 150815 27

Hrvatska sutra slavi blagdan Velike Gospe, dan svetkovine Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo. Blagdan se obilježava i diljem naše Biskupije, a evo gdje i kada su misna slavlja.
Katedralna župa slavi svoju zaštitnicu. Večernje svečano koncelebrirano misno slavlje predvodit će dubrovački biskup mons. Mate Uzinić u 19 sati, nakon čega slijedi procesija sa slikom Gospe od porata do gradskog porta gdje će biti molitva i blagoslov. Mise će na blagdan biti još ujutro u 6, 7, 8, 9, 10 i 11.30 sati. Osim u katedralnoj župi Velika Gospa slavi se u još nekoliko župa.
U župi Gospe Velike u Rožatu mise će biti u 8 i 10 sati, a svečano misno slavlje u 19 sati predvodit će don Stjepan Tribuljak, župni vikar župe Svete Obitelji Nova Mokošica. Tradicionalno na proslavi će sudjelovati vjernici iz župe Svetog Spasa Mokošica, župe Svete Obitelji Nova Mokošica i župe Velike Gospe Rožat. Nakon misnog slavlja održat će se i predstavljanje novog broja lista “Rožat”.

Svečano misno slavlje na blagdan Gospe Velike slavit će se na otočiću sv. Marije u 10.30 sati, a predvodit će ga župni upravitelj don Stipo Zadro, župnik župe sv. Vlaha Babino Polje. Prije mise svečano će se otvoriti i vrata milosrđa. Na isti dan misu će također predvoditi župnik Zadro u Maranovićima u kapeli posvećenoj Gospi u 8.30 sati.

U župi Velike Gospe u Donjem Čelu na otoku Koločepu svečano misno slavlje na blagdan Gospe Velika u ponedjeljak, 15. kolovoza, biti će ujutro u 9.30 sati, a predvodit će p. Marijan Bešlić, župnik župe Srca Isusova Zamet. Istog dana misa će biti i popodne u 19 sati.
Svečano misno slavlje na blagdan Velike Gospe, 15. kolovoza, će biti u crkvi Uznesenja Marijina u Kuni u 10 sati koju će predvoditi župnik fr. Josip Vidas, OFM. Poslije mise održat će se proslava na kojoj će se predstaviti nova urednica župnog lista Zvona Delorite.
U župi Gospe od Šunja na Lopudu mise će na blagdan, 15. kolovoza, biti ujutro u 4 sata i u 10 sati. Svečano misno slavlje u 10 sati predvodit će dr. don Vjekoslav Šaravanja, svećenik u Njemačkoj iz Mostarske biskupije. Popodnevna misa će biti u crkvi sv. Nikole u 18 sati.
U župi Velike Gospe u Postranju u župnoj crkvi svečano misno slavlje će na blagdan, 15. kolovoza, biti u 10 sati, a predvodit će ga p. Petar Nikolić, superior rezidencije Družbe Isusove u Dubrovniku. Ostale mise na blagdan će biti u 7.30 i 19 sati.

Pročitajte još

OVAJ PUT NISU KRIVI TURISTI Svakodnevno blokiran promet zbog… autopraonice

Dulist

Pčele – veliki mali čuvari prirode, putujuća izložba Tehničkog muzeja Nikola Tesla

Dulist

[FOTO] LIMENKE, PLASTIKA, STAKLENA AMBALAŽA Vrijedni ronioci očistili podmorje u Portu

Dulist