Grad

Misa za studente i volontere akcije ’72 sata bez kompromisa’

Misa za studente i volontere akcije '72 sata bez kompromisa'

Povodom početka nove akademske godine u zbornoj crkvi sv. Vlaha u Dubrovniku u četvrtak, 18. listopada u 20 sati slavit će se misa za studente, njihove profesore i djelatnike dubrovačkih sveučilišta.

Misu će predvoditi dubrovački biskup mons. Mate Uzinić.

Ova misa bit će ujedno i misa za organizatore i volontere Međunarodne volonterske akcije ’72 sata bez kompromisa’ koja se tijekom vikenda organizira u Dubrovniku ali i u desetak gradova u Hrvatskoj. U Dubrovniku će se održavati od 18. listopada do 21. listopada.

I ove godine mladi volonteri koji se prijave za sudjelovanje će biti raspoređeni na neke volonterske akcije poput čišćenja, kuhanja, bojanja, igranja s djecom, obilaska starijih i sl., ali kao i svake godine na neku novu akciju iznenađenja.

Posebnost ove akcije sastoji se u tome da mladi volonteri ne znaju unaprijed u kojoj vrsti volonterske akcije će sudjelovati nego to saznaju dolaskom na teren, ali prihvaćaju volontiranje bez obzira u čemu se sastoji.

Svi koji žele sudjelovati i prihvatiti ovaj izazov volontiranje mogu se prijaviti do petka, 19. listopada putem ovog linka.

Dubrovačka Biskupija

 

Pročitajte još

Otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru nastavlja se idući tjedan

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] ‘HRVATSKA SLOBODA NIJE DOŠLA PREKO NOĆI’ 33. obljetnica osnutka Specijalne jedinice policije Grof

Dulist