Crna kronika

VIDEO/FOTO MIRNIJI VREMENSKI UVJETI U potragu se uključili i članovi amaterskih ronilačkih klubova

Četvrti dan intenzivne potrage za trećim nestalim radnikom nastavio se i u nedjelju.

Načelnik PU dubrovačko-neretvanske županije Ivan Pavličević ističe kako su ‘od jutra mirniji vremenski uvjeti, na moru i u zraku’ što olakšava potragu.

-Brod obalne straže Omiš od ranih jutarnjih je sati u akvatoriju izvan župske vale, dok se policijska plovila kreću unutar vale, do grebena – ističe Pavličević.

Ronioci su već u 8 sati krenuli u prvi zaron oko otočića Mrkan, Bobara i Supetar. U 10 sati održao se sastanak predstavnika Specijalne jedinice iz Splita s članovima amaterskih ronilačkih klubova. Cilj je koordiniranje zajedničkog postupanja na području o Plata pa do uvale Ključice. Pripadnici Policije, GSS, vatrogasci zajedničkim snagama i dalje pretražuju priobalje. Na moru su i privatna plovila koja sudjeluju u potrazi.

Prema informacijama Hrvatske vatrogasne zajednice, na terenu je ukupno 35 vatrogasaca, a uz županijskog vatrogasnog zapovjednika Stjepana Simovića, aktivni su pripadnici JVP Dubrovački vatrogasci s 1 vatrogascem, JVP Konavle i DVD Mravinjac sa po 4 vatrogasca, DVD Orašac sa 7 vatrogasaca, DVD Župa Dubrovačka sa 16 vatrogasaca te DVD Čilipi s 2 vatrogasca. Vatrogasci osiguravaju područje hidrolektrane te sudjeluju u pretraživanju terena u potrazi za trećim nestalim radnikom.

Helikopter je oko 9 sati prvi put danas uzletio te se kreće širim akvatorijem, do ponte Mljeta te do Prevlake.

No i dalje je koncentracija na područje oko Hidroelektrane. Naime, mještani ističu posebne struje koje dolaze iz Hidroelektrane, odnosno iz odvodnog kanala.

Pročitajte još

ODBIO TEST NA DROGE U Dolima prouzročio prometnu nesreću, kažnjen s 22.300 kuna

Dulist

Detalji prometne u Prijevoru: Teže ozlijeđen motociklist

Dulist

MOTOCIKLIST UPAO U RIJEKU? Prometna u Rožatu, intervenirali i vatrogasci s plovilom

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija