Aktualno

Ministarstvo zdravlja traži Bazdanovu ostavku!

Ministarstvo zdravlja traži Bazdanovu ostavku!

Zbog brojnih utvrđenih nepravilnosti i odstupanja od zakonskih propisa, kao i nepoštivanja ugovornih obveza s HZZO-om, Ministarstvo zdravlja zatražilo je od Upravnog vijeća Opće bolnice Dubrovnik razrješenje ravnatelja Branka Bazdana.

Naime, kako su nam rekli u Ministarstvu, od 20. do 23. studenog 2012. godine zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravlja, u koordinaciji sa članovima povjerenstva-predstavnicima Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, sukladno odredbi članka 171. Zakona o zdravstvenoj zaštiti, izvršila je nadzor nad primjenom i izvršavanjem zakona, drugih propisa i općih akata u Općoj bolnici Dubrovnik,financijskim poslovanjem i provođenjem ugovornih obveza s Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranjem.

Nakon obavljenog nadzora, s obzirom na brojne utvrđene nepravilnosti i odstupanja od zakonskih propisa, kao i nepoštivanja ugovornih obveza s Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje zdravstvena, inspekcija je, ističu iz Ministarstva, u skladu sa svojim ovlastima poduzela zakonom  propisane mjere.

Točnije, od Upravnog vijeća Opće bolnice Dubrovnik zatraženo je pokretanje postupka razrješenja ravnatelja bolnice, a sukladno odredbi članka 62. stavka 2. podstavka 3. i 8. Zakona o zdravstvenoj zaštiti.

Ako Upravno vijeće bolnice na razriješi ravnatelja u roku od 30 dana od dana saznanja za neki od razloga za razrješenje prije isteka mandata, prema članku 62. stavku 3. Zakona o zdravstvenoj zaštititi, ravnatelja Bazdana razriješit će ministar Ostojić.

Pročitajte još

Dubrovačke balerine na međunarodnom natjecanju postigle izvrsne rezultate

Dulist

PRIDRUŽITE SE Studentska akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Dulist

NAKON ISPADANJA LEJLE Tarik Filipović odgovorio hejterima: ‘Vi ste psihopati i sadisti’

Dulist