Crna kronika

MINISTARSTVO O NESREĆI KOD MLJETA Na brodici koja se prevrnula nalazilo se 10 osoba, voditelj nije preživio. Uzroci se još utvrđuju

MINISTARSTVO O NESREĆI KOD MLJETA Na brodici koja se prevrnula nalazilo se 10 osoba, voditelj nije preživio. Uzroci se još utvrđuju

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanje na moru (MRCC Rijeka) izvijestila je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture o teškoj pomorskoj nesreći u arhipelagu otoka Mljeta, gdje je u prevrtanju izletničke brodice život izgubio voditelj iste, državljanin Republike Hrvatske, dok su putnici, njih devetero svi spašeni neozlijeđeni, napisali su u priopćenju iz Ministarstva.

Službenici Lučke kapetanije Dubrovnik u okviru očevida izvijestili su o detaljima pomorske nesreće, koja se dogodila u nedjelju, 10. srpnja u 16.40 satu, na poziciji između otočića Glavat i hridi Crna Seka, u mljetskom arhipelagu.

Prema izjavama spašenih i očevidaca, na izletničkoj brodici imena ‘Kača’ u trenutku nesreće nalazilo se ukupno 10 osoba, uključujući voditelja brodice. Nedugo nakon prevrtanja brodica je potonula, dok je devetero putnika iz mora spašeno od strane službenika Lučke uprave Dubrovnik, posade glisera mjesnoga ronilačkog kluba i posade broda u vlasništvu lokalne hotelske kuće.

Voditelj izletničke brodice nažalost nije preživio, a o uzrocima njegove smrti, kao i uzrocima prevrtanja brodice provodi se očevid.

Spašeni putnici nakon izvlačenja iz mora prevezeni su u sigurnu luku, dok očevid o uzrocima ove pomorske nesreće provodi nadležna Lučka kapetanija Dubrovnik, u suradnji s Policijom.

 

Pročitajte još

U hotelu Vis 2 pronađeno beživotno tijelo muške osobe

Dulist

TUŽNA VIJEST Preminula je cijenjena arhitektica Olivera Bravačić

Dulist

Napustio nas je Ivo Jelić, jedan od osnivača dubrovačkog HDZ-a

Dulist