Aktualno

Ministarstvo kulture: ‘Upala nam je policija, ali to nije ekskluzivna vijest’

nina obuljen korzinek006

Ministarstvo kulture i medija objavilo je priopćenje vezano za napise u medijima da je „policija po nalogu europskih tužitelja upala u Ministarstvo kulture”.

– Vezano uz današnje napise u medijima o tome da je „policija po nalogu europskih tužitelja upala u Ministarstvo kulture“, slobodni smo izvijestiti da je ministrica jučer na Odboru za kulturu Hrvatskog sabora izvijestila zastupnike da je Ministarstvo u više navrata nadležnim tijelima davalo dokumente vezano uz istrage na Geodetskom fakultetu.

Stoga se ne radi ni o kakvoj ekskluzivnoj ili novoj vijesti, nego o informaciji o ranijim postupanjima koja su bila tema jučerašnje sjednice saborskog Odbora. U tom smislu jučer je na Odboru za obrazovanje, znanost i kulturu ministrica kulture i medija još jednom detaljno obrazložila sve postupke i radnje vezano uz provođenje hitnih mjera zaštite uključujući 3D snimanja i odgovorila na sva pitanja zastupnika utvrdivši da su sva postupanja Ministarstva bila u skladu sa zakonom i da je Ministarstvo vlasnik svih snimljenih materijala.

Ministarstvo je na svojim stranicama objavilo izvještaj vezano uz aktivnosti 3D snimanja koji je dostupan javnosti – stoji u priopćenju.

Pročitajte još

[FOTO] SVEČANA 90. OBLJETNICA Orsan je simbol tradicije, predanosti i ljubavi prema moru

Dulist

NOVA INVESTICIJA KRALJA LAMINATA Darko Pervan počeo s izgradnjom Hotela Slano

Dulist

U PETAK NA PLACI U GRUŽI Akcija mjerenja krvnog tlaka, razine šećera u krvi i još toga!

Dulist