Aktualno

Ministar Šušnjar: Kvar nije bio kod nas, još se ne zna uzrok

struja elektrojug hep

Ministar gospodarstva Ante Šušnjar i direktor Sektora za vođenje elektroenergetskog sustava HOPS-a Danko Blažević dali su izjavu za medije oko raspada elektroenergetskog sustava kroz tri države. Sve je krenulo iz Crne Gore, piše Danas.hr, potom je prekid struje zahvatio Bosnu i Hercegovinu, a zatim i dio Hrvatske – cijelu Dalmaciju, pa sve do Rijeke, navodno do trafostanice Brinje.
-Utvrđuju se detalji. Dio naše mreže je ostao bez napona. Veći dio gradova je opskrbljen električnom energijom. Kvar nije bio kod nas. Mislim da će svi građani uskoro dobiti struju – kazao je ministar te dodao kako se radi o sustavu spojenih posuda pa je dio naše mreže ostao bez napona.
-Mislimo da je stanje održivo. Ispad je došao samo do Zadra. Mi smo od sjevera prema jugu opskrbili građane strujom, dok druge države to još nisu – kazao je dalje, piče Danas.hr, te dodao kako se uzrok još ne zna.
Danko Blažević je pak rekao kako preliminarne informacije govore o tome da je došlo do ispada dalekovoda između Grčke i Albanije jte su se tokovi poremetili. No, to još nije službeno.

Foto: Ilustracija

Banner 300x250 DU 1

Pročitajte još

MOKOŠICA PRVI PUT PROSLAVILA SV. GAŠPARA ‘Misu je doživljavao kao nešto veličanstveno’

Dulist

GORDAN BOSANAC ‘Šuica je prekršila kodeks ponašanja, mora se suočiti sa sankcijama

Dulist

ISPUCALI STUPOVI PELJEŠKOG MOSTA Stručnjaci tvrde kako sigurnost prometa nije ugrožena

Dulist