Sport

‘Mini Vatreni’ na korak do Europskog prvenstva!

'Mini Vatreni' na korak do Europskog prvenstva!

Hrvatska futsalska reprezentacija izborila je vizu za Europsko prvenstvo 2022. godine. U četvrtom nastupu u novom kvalifikacijskom ciklusu Hrvatska je upisala i četvrtu pobjedu te dva kola prije kraja osvojila prvo mjesto na tablici, koje donosi izravan plasman na europsku smotru najboljih u Nizozemskoj!
Hrvatska je na gostovanju kod Ukrajine – koju je preokretom u završnici osječkog ogleda pobijedila 3:2 – povela u devetoj minuti, kada je Suton iz prekida pronašao strijelca Matoševića, no uskoro je uslijedio brzinski preokret Ukrajinaca. Šoturma je prvo realizirao šesterac, a nepunu minutu kasnije, također nakon prekida, Zvaryč iz daljine pogađa za 2:1.
Međutim, u 15. minuti Marinović briljantnim potezom vara vratara Cypuna za izjednačenje na 2:2, da bi deset sekundi prije odlaska na odmor ukrajinski vratar dobio crveni karton zbog igranja rukom izvan kaznenog prostora.
Brojčanu prednost Hrvati nisu iskoristili, no vrlo je brzo Marinović iz blizine vratio prednost Mavrovićevim izabranicima, da bi Jelovčić fantastičnim pogotkom sa svoje polovice prebacio Suhova za 4:2. Potom su Ukrajinici zaigrali s igračem-vratarem, što je Kanjuh kaznio novim dalekometnim pogotkom, preko cijelog terena. Marinović je zatim prodorom kroz ukrajinsku obranu povisio na 6:2, a ‘točku na i’ stavio je Suhov autogolom minutu prije kraja dvoboja.

Izvor: HNS

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist