DuList IN

“Milo je pjesmom razotkrio dušu Dubrovnika!”

Posebno je svečano večeras bilo u atriju Kneževa Dvora na promociji monografije posvećene Milu Hrniću i Dubrovniku pod nazivom „Feeling Dubrovnik through the music of Milo Hrnić“ pred okupljenim mnogobrojnim Milovim poštivateljima, prijateljima i obitelji.

Rumunjska znanstvenica Simona Cinta Pinzaru glavni je 'krivac' za monografiju o dubrovačkom pjevaču 20. stoljeća. Kombinacija njenih fotografija i stihova Milovih pjesama prevedenih na engleski i rumunjski na svakoj stranici monografije pričaju svoju priču.

Pinzaru je u svom obraćanju Milovim poštivateljima opisala je kako je uopće došla u kontakt s Milom i njegovom glazbom tijekom jednog njenog posjeta Dubrovniku.

– Milo pjeva s dušom i s toliko srca o Dubrovniku, biseru Jadrana. Ljepota Dubrovnika, zidina, Straduna, Porporele, bila bi ništa bez duše stanovnika grada. Milo Hrnić razotkrio je tu predivnu dušu i srce Dubrovnika stavio u pjesmu. Ovu monografiju posvećujem građanima Dubrovnika – kazala je Simona Cinta Pinzaru.

Nazočnima se obratio i gradonačelnik Vlahušić istaknuvši značaj Mila Hrnića za grad Dubrovnik, a Milo Hrnić je zahvalio autorici monografije, posebno u ime svih njegovih vjernih obožavatelja i građana Dubrovnika.

Potom je uz pratnju klape Ragusavecchia i njegovih prijatelja iz Milovog starog benda "Libertas" otpjevao nekoliko svojih najvećih hitova, uz pljesak i odobravanje publike.

Pročitajte još

Silente ima novi spot: ‘Što god bude, puno vas volimo’

Dulist

DJ-ICA PETRA RATKOVIĆ Moje prve gaže bile su u jutarnjim satima kad je trebalo rastjerati ekipu upornih 

Maria Prkut

UPOZNAJTE JU I VI! Svijet bajki Sandre Sekulić u kojeg smo i mi tako rado zakoračili

Mia Njavro Banić

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija