Aktualno

Milanović i Karamarko opet o Pelješkom mostu

Još se ne zna hoće li Hrvatska granični spor s Bosnom i Hercegovinom riješiti ratifikacijom sporazuma koji su još 1999. godine potpisali Franjo Tuđman i Alija Izetbegović.

Izvori u Banskim dvorima proteklih su dana slali signale da bi se ratifikacijom toga sporazuma, odnosno prepuštanjem Bosni i Hercegovini vrha poluotoka Kleka i otočića Veliki i Mali škoj u malostonskome zaljevu, otvorio put za gradnju Pelješkoga mosta ili koridora kroz Neum.  O tome je na Korčuli govorio premijer Zoran Milanović.

Ne dajem isprazna obećanja u vezi s mostom, nego samo obećanje da ćemo to raditi – jer u ovom trenutku ocjenjujemo da je to realno. Što se tiče granice s Bosnom i Hercegovinom – o tome ćemo intenzivno razgovarati, što nije bio slučaj posljednjih šest godina. Moramo naći rješenje, to nije stvar trgovine, to je stvar dogovora sa susjedima istaknuo je Milanović.
 
On je na Korčuli sudjelovao na svečanoj sjednici Gradskog vijeća prigodom obilježavanja Dana grada Korčule i blagdana sv. Todora, korčulanskog zaštitnika.

Pelješki most će se sagraditi i ne vidim zašto bi Hrvatska o tom problemu morala razgovarati s BiH – rekao je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, koji se u Zadru sastao s predstavnicima HDZ-a u iseljeništvu.  

Istaknuo je da je BiH prijateljska zemlja i da će most biti sagrađen tako da će građani te susjedne države imati siguran i kvalitetan pristup neumskoj luci. 

-Ne možemo dopustiti da druga država odlučuje o sudbini tog mosta, o rješavanju problema koji se naziva diskontinuitet hrvatskog teritorija. To je pitanje suverenosti Republike Hrvatske- poručio je Karamarko.
 
 

Pročitajte još

DVIJE GODINE NAKON ZAKLJUČENOG STEČAJA Vlahušić prodaje bivši King Richard’s Pub

Andrea Falkoni Račić

HOĆE LI POPUNJENOST BITI BOLJA NEGO LANI? Ovi dubrovački hoteli ostaju otvoreni tijekom zimskih mjeseci

Iva Dedo

Tko je bez struje u ponedjeljak i utorak?

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija