Kultura

MIDSUMMER FESTIVAL Počela prodaja ulaznica za ‘Put oko svijeta u 80 dana’

Bliži nam se deveta sezona jedinog hrvatskog kazališnog festivala na engleskom jeziku Midsummer Scene. Počela je prodaja ulaznica za prvi mjuzikl ovog festivala „Put oko svijeta u 80 dana“ koji će biti praizveden u četvrtak, 22. lipnja na dubrovačkoj tvrđavi Lovrjenac. Festival traje od 22. lipnja do 6. srpnja i uz trinaest izvedbi ovog mjuzikla publika će moći uživati u pijanističkom koncertu te praizvedbi još jednog solo mjuzikla.

Prije nekoliko tjedana u Londonu su završene audicije i nagrađivani engleski dramski pisac i redatelj Sean Aita odabrao je ansambl za ovaj mjuzikl s glumcima koji imaju posebne vještine jer osim glume svi su izvrsni pjevači i sviraju određene instrumente.

Glazbu je skladao glumac i skladatelj Leo Elso koji je nedavno nastupio u mjuziklu The Grinning Man u londonskom West Endu. Leo ujedno i igra ulogu Passapartouta, Juliana Barros je Miss Aouda, Rhianna Goodwin je Samantha Graham i Batuclar, Julian Harries je Mr. Fix, dok je hrvatski glumac s engleskom adresom, Filip Krenus Mr. Fogg. Kostimograf I scenograf je Roberto Surace, dizajner svjetla Aleksandar Saša Mondecar, a dizajner video projekcija Nikola Kapidžić.

S Lovrjenca ćemo zajedno otići na vratolomno putovanje oko svijeta u društvu gospodina Phileasa Fogga i njegovog sluge Passpartouta. Svjetska praizvedba nove uglazbljene verzije klasičnog romana Julesa Vernea obećava pregršt zabave, romanse i pustolovina. Svakako se može očekivati poveća doza slapsticka, can-can plesačice, let balonom, željeznička nesreća, slonovi i zarazne melodije.

Ovaj je mjuzikl po narudžbi napisan i skladan za tvrđavu Lovrjenac, a festival Midsummer Scene pružit će vam nezaboravan ljetni doživljaj.

U proteklih osam sezona programa Festivala, koji je uvijek imao glavnu produkciju na Lovrjencu te dodatne programe poput koncerata, cabareta, gostujućih predstava i izložbi, vidjelo je dosad oko 25 tisuća ljudi iz više od 30 zemalja. U proteklim sezonama premijerno su postavijena Shakespearova djela – San Ivanjske noći, Hamlet, Twelfth Night, Romeo & Julija, Držićev Uncle Maroye Re-examined, A Poor Player, od kojih su neke produkcije ostvarile zapažena međunarodna gostovanja.

Midsummer Scene je projekt Turističke zajednice grada Dubrovnika i Grada Dubrovnika, u produkciji Brilliant Events Dubrovnik i Honey – Tongued Theatre Productions Ltd. London.

Ulaznice za ovogodišnji Midsummer Scene mogu se kupiti u sustavu Ulaznice.hr, a u lipnju i na prodajnim mjestima u Luži, TZ grada Dubrovnika na Pilama, te sat vremena prije početka predstave na Lovrjencu.

Pročitajte još

GIMNAZIJALCI U POSJETU UMJETNIČKOJ GALERIJI Razgledali izložbu ‘Vidljive’

Ivana Mijić Vulinović

FRANO MAŠKOVIĆ VEČERAS I SUTRA U BURSI U predstavi ‘Na dnu oceana postoje neki svjetovi’

Dulist

[FOTO] Srednjoškolci se na zabavan način upoznavali s baštinom Dubrovnika

Dulist