Grad

MEĐUNARODNI ISKORAK Prvi zajednički diplomski studij sa Sveučilištem u Palermu

MEĐUNARODNI ISKORAK Prvi zajednički diplomski studij sa Sveučilištem u Palermu

Rektorica prof. dr. sc. Vesna Vrtiprah i rektor Sveučilišta u Palermu prof. dr. sc. Fabrizio Micari potpisali su Sporazum o uspostavljanju Double Degree sveučilišnih diplomskih studija Ekonomija i Poslovna ekonomija, smjer Marketing, i studija ‘Laurea Magistrale in Scienze Economiche e Finanziare’ i ‘Laurea Magistrale in Scienze Economico Aziendali’.

Riječ je o ‘Master Double Degree’ studiju koji će se izvoditi na engleskom jeziku i gdje će studenti moći po završetku studija dobiti diplomu Sveučilišta u Dubrovniku i Sveučilišta u Palermu s obavezom da provedu jedan semestar i polože sve ispite na partnerskoj instituciji.

Sporazum je potpisan na pet akademskih godina, a prvi studenti ovaj će studij moći izabrati već od listopada akademske 2016./2017. godine.

-Osnivanje zajedničkih studijskih programa s inozemnim sveučilištima potiče se i u Strategiji obrazovanja, znanosti i tehnologije koju je usvojio Hrvatski sabor, ali je i jedan od strateških ciljeva Sveučilišta postavljenih u Strategiji razvoja Sveučilišta u Dubrovniku 2016. – 2025. Sigurna sam da je ovo prvi u nizu zajedničkih studija Sveučilišta u Dubrovniku s partnerskim sveučilištima iz država članica Europske unije, jer se izgradnjom studentskog doma otvaraju objektivne pretpostavke za pokretanjem zajedničkih studija sa inozemnim sveučilištima – izjavila je rektorica prof. dr. sc. Vesna Vrtiprah.

Rektor Sveučilišta u Palermu prof. Fabrizio Micari predstavio je svoje Sveučilište staro 210 godina, s više od 45.000 studenata. Posebno je pohvalio buduću izgradnju studentskog doma. Govorio je i o mogućnostima koje se otvaraju sveučilištima uključivanjem u Europski prostor visokog obrazovanja, te o važnosti internacionalizacije posebice na području razmjene studenata i nastavnika.

Pročelnik Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju doc. dr. sc. Nebojša Stojčić istaknuo je kako ga ‘osobito raduje što je Sveučilište u Dubrovniku prvo koje se odvažilo na takav iskorak u području Ekonomije’.

-Na ovaj način studentima se pruža mogućnost studiranja u inozemstvu te stjecanje međunarodno priznate kvalifikacije što ih čini konkurentnim ne samo na hrvatskom nego i na europskom tržištu rada – istaknuo je Stojčić.

Potpisivanju su nazočili prorektor za studije i studente prof. dr. sc. Željko Kurtela i prorektorica za poslovanje izv. prof. dr. sc. Ivona Vrdoljak Raguž te profesor sa Sveučilišta u Palermu Stefano de Cantis.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist