Grad

MEĐUNARODNI ISKORAK Prvi zajednički diplomski studij sa Sveučilištem u Palermu

Rektorica prof. dr. sc. Vesna Vrtiprah i rektor Sveučilišta u Palermu prof. dr. sc. Fabrizio Micari potpisali su Sporazum o uspostavljanju Double Degree sveučilišnih diplomskih studija Ekonomija i Poslovna ekonomija, smjer Marketing, i studija ‘Laurea Magistrale in Scienze Economiche e Finanziare’ i ‘Laurea Magistrale in Scienze Economico Aziendali’.

Riječ je o ‘Master Double Degree’ studiju koji će se izvoditi na engleskom jeziku i gdje će studenti moći po završetku studija dobiti diplomu Sveučilišta u Dubrovniku i Sveučilišta u Palermu s obavezom da provedu jedan semestar i polože sve ispite na partnerskoj instituciji.

Sporazum je potpisan na pet akademskih godina, a prvi studenti ovaj će studij moći izabrati već od listopada akademske 2016./2017. godine.

-Osnivanje zajedničkih studijskih programa s inozemnim sveučilištima potiče se i u Strategiji obrazovanja, znanosti i tehnologije koju je usvojio Hrvatski sabor, ali je i jedan od strateških ciljeva Sveučilišta postavljenih u Strategiji razvoja Sveučilišta u Dubrovniku 2016. – 2025. Sigurna sam da je ovo prvi u nizu zajedničkih studija Sveučilišta u Dubrovniku s partnerskim sveučilištima iz država članica Europske unije, jer se izgradnjom studentskog doma otvaraju objektivne pretpostavke za pokretanjem zajedničkih studija sa inozemnim sveučilištima – izjavila je rektorica prof. dr. sc. Vesna Vrtiprah.

Rektor Sveučilišta u Palermu prof. Fabrizio Micari predstavio je svoje Sveučilište staro 210 godina, s više od 45.000 studenata. Posebno je pohvalio buduću izgradnju studentskog doma. Govorio je i o mogućnostima koje se otvaraju sveučilištima uključivanjem u Europski prostor visokog obrazovanja, te o važnosti internacionalizacije posebice na području razmjene studenata i nastavnika.

Pročelnik Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju doc. dr. sc. Nebojša Stojčić istaknuo je kako ga ‘osobito raduje što je Sveučilište u Dubrovniku prvo koje se odvažilo na takav iskorak u području Ekonomije’.

-Na ovaj način studentima se pruža mogućnost studiranja u inozemstvu te stjecanje međunarodno priznate kvalifikacije što ih čini konkurentnim ne samo na hrvatskom nego i na europskom tržištu rada – istaknuo je Stojčić.

Potpisivanju su nazočili prorektor za studije i studente prof. dr. sc. Željko Kurtela i prorektorica za poslovanje izv. prof. dr. sc. Ivona Vrdoljak Raguž te profesor sa Sveučilišta u Palermu Stefano de Cantis.

Pročitajte još

BI LI JEDINSTVENI ZAKON POSPJEŠIO OBNOVU POSLIJE POTRESA? Svi se upetljavaju, a ljudima su potrebna samo stručna rješenja

Iva Dedo

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

ONLINE NATJEČAJ Učenica Josipa dala je naziv novom zvanju iz područja kuharstva

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija