Kultura

Međunarodni festival ‘Midsummer Scene’ slavi 10 godina

midsummer festival

Međunarodni festival ‘Midsummer scene’ obilježava deset godina kazališnog stvaralaštva. Kao jedini na engleskom jeziku, u ljetnim mjesecima građanima Hrvatske te brojnim gostima predstavlja, kako bogat kulturni sadržaj, tako i ljetnu razonodu na najljepšoj svjetskoj pozornici – Lovrjencu. Festival počinje u subotu, 22. lipnja spektakularnim mjuziklom, adaptacijom klasika Julesa Vernea ‘Put oko svijeta u 80 dana’.

Više od 200 odigranih predstava, kroz sedam vlastitih produkcija, vidjelo je čak 30 tisuća gledatelja iz cijelog svijeta. Kroz čak 1500 medijskih objava kulturna reklama Hrvatske obišla je sve kontinente.

Mjuzikl ‘Put oko svijeta u 80 dana’ se ovog ljeta prikazuje svake večeri od 22. lipnja do 7. srpnja, osim 29. lipnja. Svi programi ovogodišnjeg Festivala počinju u 21.30 sati. Predstavu je adaptirao i režirao Sean Aita dok je glazbu napisao Leo Elso. Scenograf i kostimograf je Roberto Surace, dizajner svjetla Aleksandar Mondecar, dok je dizajner video projekcija Nikola Kapidžić. Peteročlani ansambl igra četrdesetak uloga, riječ je o Filipu Krenusu, Leu Elsu, Elliotu Mackenzie, Juliani Barros, i Rhianni Goodwin.

Na veliku radost kazališne publike 29. će lipnja dramska prvakinja Ksenija Prohaska izvesti glazbenu predstavu ‘Marlene Dietrich’. Ova glazbena monodrama nastala je prije 25 godina i odigrana je preko 500 puta na pet različitih jezika, u više od 20 zemalja na pet kontinenata.

Ljubimac dubrovačke i hrvatske publike, pijanist i skladatelj Matej Meštrović vraća se na jubilarno izdanje Midsummer Scenea. On će 30. lipnja u Kneževom dvoru prirediti koncert pod nazivom ‘The Stringbreaker’ koji će biti posvećen Godini UNESCO-a u Dubrovniku.

U proteklih devet sezona u vlastitoj produkciji festivala uprizorena su Shakespeareova djela poput ‘Midsummer Night’s Dream’, ‘Hamlet’, ’12th Night’ i ‘Romeo & Juliet’, predstave ‘Uncle Maroye Re-examined’ i ‘Poor Player’ te mjuzikl ‘Put oko svijeta u 80 dana’. Ugostili su i druge programe stranih umjetnika, organizirali izložbe i koncerte, a usko surađuju s brojnim dubrovačkim kulturnim ustanovama, a posebno s Domom Marina Držića s kojim su producirali razne programe posvećene Marinu Držiću. Gostovali su u Beču u Vienna’s English Theatre, tri puta na Bermudskom otočju na The Bermuda festival of Performing Arts, na Shakespeareovim festivalima u u Poljskoj, u Mađarskoj i Rumunjskoj, Osječkom ljetu kulture te Ljetnim večerima teatra Exit.

Midsummer Scene je projekt Turističke zajednice grada Dubrovnika i Grada Dubrovnika u produkciji Brilliant Events Dubrovnik i Honey-Tongued Theatre Productions Ltd. London, a realizira se u suradnji s dubrovačkim kulturnim institucijama te uz pomoć sponzora i turističkih subjekata grada Dubrovnika.

Bogat ovogodišnji program najbolja je pozivnica da prve dane ljeta provedemo na čarobnom Lovrjencu te Kneževom dvoru na Festivalu koji slavi 10. godina te Dubrovniku koji ove godine obilježava Godinu UNESCO-a. Ulaznice za Festival mogu se kupiti u sustavu Ulaznice.hr.

Pročitajte još

OTVARANJE IZLOŽBE I RADIONICA STRIPA U FLORI ‘Striptokok’ Davora Schunka

Dulist

KAPELA TRANSFORMIRANA U ROZARIJ SV. STJEPANA Nesvakidašnja izložba Dubravke Lošić u Labinu

Dulist

U PETAK U TEATRU Posljednji premijerni naslov Kolarina – ‘Matrimonijo’

Dulist