Aktualno

MEĐUNARODNA PROMOCIJA MAGISTARA ‘Znanje je najvažniji resurs koji možete posjedovati’

Promocija magistara rektorat 57

Rektor Sveučilišta u Dubrovniku Nikša Burum i rektor Sveučilišta u Palermu Fabrizio Micari uručili su ovog utorka diplome magistrima obaju sveučilišta u rektoratu. Prva je to svečana promocija double degree diplomskih studija ekonomije u Hrvatskoj.

Petero talijanskih studenata primilo je diplome, a obratili su im se rektori sveučilišta na hrvatskom i talijanskom jeziku.

– Znanje je najvažniji resurs koji možete posjedovati. Ono vam nitko ne može oduzeti i ono je vaša prednost i ulaznica na današnje turbulentno tržište rada. Neka vam ono bude motiv za daljnji rad i ustrajanje u ostvarivanje vlastitih ciljeva. Današnjim danom stekli ste čast i privilegiju nazivati se akademskim građanima. Krećete u život s diplomom koja vrijedi bilo gdje u svijetu – otvorio je promociju rektor Nikša Burum.

– Sveučilište u Palermu je priznata javna akademska institucija zapadne Sicilije. Sa svojih pet škola i 20 odjela pokriva najvažnija područja znanstvenog i tehnološkog znanja. Nudimo 124 studijska programa, kao i 33 magisterija struke i 44 studija za specijalističko usavršavanje te 16 programa za doktorate. Naše sveučilište pohađa više od 40 tisuća studenata – naglasio je rektor Fabrizio Micari.

Rektori su također naglasili važnost međunarodnih akademskih odnosa i jačanju suradnje dvaju država.

– Uspjeli ste ipak ponajviše svojim trudom, upornošću i nadarenošću. Međutim nemojte zaboraviti da se uči cijeli život i da su vam vrata Sveučilišta u Dubrovniku uvijek širom otvorena – zaključio je Burum.

– Nadam se da će ovi ovdje studenti biti prvi od mnogih koji će uslijediti, kao i mnogih studenata iz Dubrovnika koji će diplomirati u Palermu, i to je prvi važan korak u smjeru europske integracije – završio je Micari.

Kraj promocije obilježile su grupne fotografije i zdravica, a nije izostalo ni tradicionalno bacanje šešira novih magistara!

 

Pročitajte još

Traži se odbjegla kokoš! Jeste li je vidjeli?

Dulist

PROMETNA NA RATCU Albanka puštena iz istražnog zatvora, obitelj traži pravdu za poginule Katu i Stipu!

Dulist

Policija danas pojačano nadzire vozače mopeda, motocikala, romobila…

Dulist