Županija

MEĐUNARODNA LJETNA ŠKOLA Predsjednica na Šipanu o NATO savezu

zupan sipan 2

Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović sudjelovala je u radu međunarodnog seminara u organizaciji Altantskog vijeća Hrvatske i Instituta za mir iz Beča, koji se održao na Šipanu.

U njegovom radu sudjelovao je i župan Nikola Dobroslavić, a predsjednica je održala predavanje o NATO savezu i važnosti njegove globalne uloge u osiguravanju mira, sigurnosti i stabilnosti u svijetu.

Seminar se održava već petnaesti put zaredom na Šipanu u sklopu Međunarodne ljetne škole kroz koju svake godine prođe više od sto pedeset političara, diplomata, vojnih dužnosnika, znanstvenika i novinara iz država jugoistočne Europe, SAD-a i zapadne Europe.

Osnovna je zamisao mladim čelnicima (političkim, vojnim, znanstvenim i sl.) iz država jugoistočne Europe približiti suvremene međunarodne odnose u Europi, i to u vezi s najnovijim kretanjima u Europskoj uniji i NATO-savezu, te politiku tih institucija u odnosu prema ovoj regiji.

Predsjednik Instututa za Mir iz Beča Hannes Swoboda održao je predavanje o novom sigurnosnom kontekstu  država jugoistočne europe te izazovima kroz integraciju ili izolaciju. Transformacija NATO-a i njegova suvremena uloga, posebice u kriznom menadžmentu, kako u prevenciji, tako i u pravovremenoj reakciji te oporavku nakon sukoba bila je tema predavanja predsjednika Atlantskog vijeća Hrvatske Radovana Vukadinovića.

Pročitajte još

The Guardian uvrstio Cavtat na listu najljepših obalnih gradova i mjesta

Dulist

[FOTO] TRATAMENAT ZA DAN ŽUPANIJE Pogledajte koga je župan ugostio na svečanom objedu

Dulist

[FOTO] Laureatima uručena priznanja Dubrovačko-neretvanske županije

Dulist