Crna kronika

‘MAZNULI’ PREKO PET MILIJUNA KUNA Trojac uhićen zbog pljačke banke u Metkoviću

'MAZNULI' PREKO PET MILIJUNA KUNA Trojac uhićen zbog pljačke banke u Metkoviću

Dvije žene i jedan muškarac sumnjiče se pljačku banke RBA u Metkoviću. 

Naime, do sada provedenim kriminalističkim istraživanjem Službe kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske dvije ženske osobe u dobi od 44 i 38 godina i jedna muška osoba u dobi od 57 godina sumnjiče se za dva kaznena djela i to ‘Zlouporabu položaja i ovlasti’ i kazneno djelo ‘Krivotvorenje službene ili poslovne isprave.

Kriminalističkim istraživanjem, navodi se u priopćenju Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, utvrđena je osnovana sumnja da su osumnjičeni, zloupotrebljavajući ovlasti svojih radnih mjesta u poslovnici banke u Metkoviću, raspolagali novčanim sredstvima ne poštujući pri tom propisane interne bankovne procedure raspolaganja gotovim novcem i njegovom pohranom u trezor banke.

Naime, utvrđeno je da su sačinjavali krivotvorene naloge za uplatu novčanih kunskih i deviznih sredstava na svoje tekuće i žiro račune kao i na tekuće i devizne račune članova svojih obitelji. Tako uplaćen novac su, korištenjem svojih ovlasti, najvećim dijelom podizali u gotovini i novac zadržavali za sebe.
Sumnja se da su na opisani način u vremenskom razdoblju od početka 2016. godine do 9. travnja ove godine za sebe pribavili imovinsku korist od preko 5 milijuna kuna, a za koji iznos je oštećena banka za koju su radili. Svo troje osumnjičenih su uhićeni jučer, 27. travnja na području Metkovića, Ploča i Opuzena, te će danas, tijekom jutarnjih sati, biti predani pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.
S obzirom na težinu i kompleksnost kriminalnih radnji počinjenih od strane osumnjičenih, policija nastavlja s kriminalističkim istraživanjem.

Pročitajte još

Vozio s 2,5 promila alkohola u krvi, ostao bez dozvole na tri mjeseca

Dulist

Uhićen Francuz zbog prometne nesreće u kojoj je teže ozlijeđen Libertasov vozač

Dulist

Dvojica maloljetnih nasilnika iz Uvale Lapad u pritvoru

Dulist