Grad

MATOV METAR Geodeti izlaze i na gradilište na Pločama

ul maestra jusica klecak resetar

Nakon što su se stanari Ul. maestra Đela Jusića u četvrtak obratili gradonačelniku za pomoć jer, prema njihovim tvrdnjama, investitor Mia Rešetar u njihovom susjedstvu izvodi bespravnu gradnju po Pravilniku o jednostavnim građevinama suprotnu samom Pravilniku, GUP-u i Prostornim planovima Grada Dubrovnika, gradska uprava naručila je geodetsku izmjeru zgrade.

Geodeti Ploce Obrvan 1

Podsjetimo, zajednički jezik s investitorom stanovnici ove ulice nisu uspjeli pronaći od kraja 2018. godine kada su nas prvi put obavijestili o svojim poteškoćama. Kako tvrde, tijekom radova na objektu došlo je do oštećivanja njihove imovine, a jednoj obitelji čak je blokiran pristup vlastitim ulaznim vratima. Zaključivši kako pravni alati nisu dovoljni, u rujnu 2019., održali su i miran prosvjed.

Geodeti Ploce Obrvan 3

U utorak, pozvali su Mata Frankovića da kao što je to bio slučaj kod investitora Roka Tolića, Srećka Žuneca i Iris Valentić ‘osobno s ovlaštenim inženjerom geodezije dođe u Ulicu Maestra Đela Jusića 22, na gradilište na k.č 3130 Investitor Mia Rešetar i izmjeri koliko je investitor zauzeo javne površinu na k.č 2427/1’. Po završetku geodetskih mjerenja konačno će kraj ugledati i ova gotovo dvije godine duga saga.

Geodeti Ploce Obrvan 4

Pročitajte još

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist

Nakon vandalskog čina ‘Mljetsko srce’ opet je na svom mjestu

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist