Koronavirus u HrvatskojUrednički izbor

MATO LAKIĆ ‘Festa nije utjecala na porast broja oboljelih u Konavlima, već privatna okupljanja’

stozer cz dnz lakic16

Porast broja novozaraženih u Konavlima vjerojatno se dogodio uslijed većeg broja privatnih okupljanja – izjavio je za DuList ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije Mato Lakić. Smatra da Festa nije značajnije utjecala na porast broja oboljelih.

-Budući da je porast broja oboljelih lagano rastao i prije Feste, a nije došlo do značajnijeg pogoršanja odmah nakon Feste, nego tek prije dva dana, smatramo da Festa nije značajnije utjecala na ovaj porast, tim više što se u Dubrovniku i Župi ne vidi takav porast – rekao je Lakić.

Podsjetimo, od jučer su u našoj županiji zabilježena 62 nova slučaja zaraze koronavirusom. Radi se o 35 osoba iz Konavala, 16 iz Dubrovnika, četiri iz Orebića, po dvije osobe iz Ploča i Župe dubrovačke te po jedna osoba iz Blata, Dubrovačkog Primorja i Metkovića.

Novi sojevi virusa
Lakić je za DuList također otkrio kako su prije dva tjedna poslali prve uzorke u Zagreb na analizu za nove sojeve virusa.

-Prije dva tjedna smo poslali prve uzorke u Zagreb na sekvencioniranje, a nakon toga i prošli tjedan, te u ovaj petak ponovno, no još nije gotov niti jedan poslani uzorak. Ukupno je poslano 26 uzoraka – rekao je.

Pročitajte još

HVALI SE PROTUPRAVNOM ODLUKOM! Što stoji iza Raguževe ‘koferijade’?

Ivana Mijić Vulinović

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OPRALA GA TREMA ILI? Višnjić tijekom recitiranja Himne slobodi preskočio cijeli stih

Dulist