Aktualno

MATO FRANKOVIĆ KOBOEVIĆU Očekujem da nećete dopustiti projekt koji ne udovoljava ni sadašnjim potrebama Luke

MATO FRANKOVIĆ KOBOEVIĆU Očekujem da nećete dopustiti projekt koji ne udovoljava ni sadašnjim potrebama Luke

Predsjednik Gradskog vijeća Mato Franković uputio je dopis Žarku Koboeviću, predsjedniku Upravnog vijeća Lučke uprave Dubrovnik, a vezano za rezultate natječaja za lučki terminal u gruškoj luci.
-Posljednjih dana svjedoci smo brojnih upozorenja od strane stručnih tijela koja u svojim otvorenim pismima ili priopćenjima upozoravaju na moguće posljedice ukoliko se dozvoli izgradnja prvonagrađenog idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja „Terminal za brodove na kružnim putovanjima, centralna garažno-poslovna građevina i autobusni kolodvor.“

Uvažavajući mišljenje članova Ocjenjivačkog suda skrećem Vam pozornost kako se velika odgovornost za budućnost ovog projekta nalazi na Vama kao predsjedniku Upravnog vijeća Lučke Uprave Dubrovnik.

Projekt budućeg terminala za brodove na kružnim putovanjima mora biti po svim svojim standardima projekt budućnosti, a ne sadašnjosti ili pak prošlosti. Iako je ispoštovan broj garažnih mjesta predviđen GUP-om grada Dubrovnika moramo voditi računa o tome kako je to jedan od iznimno važnih aspekata ovog projekta s kojim bi grad Dubrovnik u budućnosti trebao postati Home port. Broj planiranih garažnih mjesta u predstavljenom idejnom rješenju ne udovoljava potrebama budućeg terminala, shopping centra i potrebama građana grada Dubrovnika.

Zabrinjavajuća je i činjenica da je došlo do preglasavanja članova ocjenjivačkog suda te da je dio članova prvonagrađeni rad ocijenio „neambicioznom građevinom“ istaknuvši kako „ovaj površni rad, suprotno mišljenju autora, ako ne doživi bitne promjene, Dubrovniku će donijeti neuspjelu, nedovoljno artikuliranu građevinu, nedostojnu ovog grada“.

Stoga, poštovani predsjedniče Upravnog vijeća od Vas, a i članova Upravnog vijeća očekujem da ćete štiti interese grada Dubrovnika i da nećete dopustiti razvoj projekta koji se pod krinkom velike investicije pokušava implementirati u koncept koji u samom svom početku sa svojim osnovnim karakteristikama ne udovoljava ni sadašnjim potrebama Luke Dubrovnik, a gradu Dubrovniku donosi građevinu nedostojnu ovog grada – dopis je Mata Frankovića.

Pročitajte još

Franković osudio nasilje člana mladeži HDZ-a i najavio stegovni postupak

Dulist

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist