Sport

MATEJ PERAK PRVAK GRADA U ŠAHU Održano Otvoreno kadetsko prvenstvo

Kadetsko prvenstvo Dubrovnika u sahu

Prethodnih dana Šahovski klub Dubrovnik održao je Otvoreno kadetsko prvenstvo Dubrovnika u šahu za 2024. Prostorije Kluba ispunilo je 28 kadetskih šahista (svi mlađi od 16 godina), a 4 šahista su došla iz kluba prijatelja Vela Luke, te jedan šahist s Mljeta. Turnir se igrao u klasičnom formatu, s tempom od 30 minuta za cijelu partiju s dodatkom od 30 sekundi po potezu uz obavezno zapisivanje poteza.

Nakon odigranih 7 kola, novi/stari kadetski prvak Grada je Matej Perak, iza njega slijede: Maja Franulović (U16), Tonko Sebastijan (U13), Ela Cvjetković (U13) – nagrada za najuspješniju kadetkinju, Andrija Crnčević (U12) – nagrada za najuspješnijeg kadeta u kategoriji U12, Moreno Mateljan (U08) – nagrada za najuspješnijeg kadeta u kategoriji U08.

Za praznik rada održan je tradicionalni prvomajski blitz turnir. Igrači su se natjecali u 9 kola, s tempom od 3 minuta za cijelu partiju i dodatkom od 2 sekunde po odigranom potezu.

– Iako smo očekivali jak sastav i mnoge igrače, izrazito nas veseli što smo na turniru imali pristojan broj od 18 sudionika, ne samo iz Hrvatske i našeg grada, već i iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Rumunjske te dalekog Portugala. Uz turistički posjet Dubrovniku, Roxana-Maria i Joao odlučili su zaokružiti svoj posjet Gradu sudjelovanjem na našem tradicionalnom turniru, što nam je iznimno drago i zadovoljstvo nam je što smo ih ugostili – poručuju iz Šahovskog kluba Dubrovnik.

Pobjednik turnira je FM Anvar Turdyev. Drugo mjesto zauzeo IM Gordan Markotić, dok je treći u poretku Tonko Marunčić.

Pročitajte još

Luka Modrić potpisao novi ugovor s Real Madridom

Dulist

TREĆA UTAKMICA FINALA Košarkašice Raguse poražene. Trešnjevka ukupno vodi 2:1

Dulist

Lucija Ćirić Bagarić u drugom kolu kvalifikacija Roland Garrosa

Dulist