Sport

MARINOVIĆ ZABIO I ASISTIRAO Hrvatska u četvrtfinalu!

Mato Stanković i Darijo Marinović

Hrvatska futsal reprezentacija remizirala je s Češkom u 2. kolu Europskog prvenstva u Belgiji, odigravši 3:3, te se time kvalificirala u četvrtfinale.

U Lotto Areni u Antwerpenu meč su bolje otvorili Česi te poveli u 9. minuti, nakon što je Novotny sjajno probio lijevi bok i zabio pored vratara Jukića. Izjednačio je potom Franco Jelovčić u 14. minuti iz voleja nakon odličnog ubačaja iz kornera Darija Marinovića, koji je potom u 16. minuti zabio za vodstvo Hrvatske 2:1 nakon kontranapada u kojem je sudjelovao i Novak.

Već nakon 30 sekundi u drugom dijelu Česi su izjednačili iz kontranapada, strijelac je bio Mareš. U 24. minuti Česi vode. Belej je uspješno završio brzu akciju češkog napada.U 34. minuti Česi su propustili veliku priliku. Vratar Jukić obranio je prvi pokušaj, ali i nagazio liniju, a potom i u drugom pokušaju koljenom izbacio loptu van terena.

Četiri minute prije kraja utakmice izbornik Stanković uvodi ‘letećeg vratara’ Capara, koji dvije minute prije kraja sjajno zabija za poravnanje rezultata i konačnih 3:3.

Prije trećeg kola Hrvatska drži prvo mjesto s 2 boda iz dvije utakmice i gol razlikom 6:6, dok Španjolci i Česi imaju po bod iz jedne utakmice te gol razlikom 3:3. U 3. kolu Hrvatske je slobodna, a sastaju se Španjolska i Češka. Hrvatska će u četvrtfinalu igrati protiv Italije ili Slovenije.

Pročitajte još

MATEJ PERAK PRVAK GRADA U ŠAHU Održano Otvoreno kadetsko prvenstvo

Dulist

Iva Oberan osvojila broncu na Grand Slamu u Dushanbeu!

Dulist

SUTRA NA STADIONU LAPAD Ragbi klub Dubrovnik VS. Dorchester RFC

Dulist