Aktualno

MARIĆ PROZVAO UPRAVU ZLD Tolić: Smanjit ćemo razinu gostoprimstva

MARIĆ PROZVAO UPRAVU ZLD Tolić: Smanjit ćemo razinu gostoprimstva

Ministar državne imovine Goran Marić u Dnevniku HRT-a u ponedjeljak 31. srpnja, govoreći o troškovima strateških društava u vlasništvu Republike Hrvatske nakon provedene analize poslovanja, prozvao je Upravu Zračne luke Dubrovnik zbog prekomjernog troška reprezentacije.

-Interesantno je da Zračna luka Dubrovnik potroši pet puta više na reprezentaciju nego zračna luka Split, a po veličini su otprilike iste – ustvrdio je ministar Marić.
-Troškovi su mogli biti znatno niži i tu je izostala poslovna odgovornost. Analiza ne služi za prozivanje i razotkrivanje već za otvaranje problema i tema koje su nužne za Republiku Hrvatsku – napomenuo je ministar Marić, zaključivši kako po pitanju troškova očito nije bila dovoljna razina odgovornosti.

‘Smanjit ćemo razinu gostoprimstva’
-Shvatili smo ozbiljno ministrov navod i povest ćemo računa da smanjimo razinu gostoprimstva na umjereniju razinu. Naravno da kao direktor stojim iza svakog čina gostoprimstva i smatram da zapravo nismo učinili ništa izvan uobičajenog poslovnog kodeksa. Također, nipošto ne želim da zvuči kao da se pravdam, ali vrijedi istaknuti kako kroz čitav niz godina promatranog razdoblja Zračna luka Dubrovnik podupire i smještaj i prehranu policijskih službenika, što se sve knjiži kao trošak reprezentacije. Nama je to uobičajeni poslovni odnos jer smo svjesni da bez toga ne bismo iz godine u godinu ostvarivali sjajne rezultate. Ti ljudi su itekako zaslužni za naš ukupni uspjeh – izjavio je za DuList direktor Zračne luke Dubrovnik Roko Tolić.

‘Pec, pec’ HEP
Zanimljivo je, na primjer, da je ministar Marić u istoj izjavi za rastrošnost optužio i HEP. Premda je ta državna tvrtka glavni sponzor hrvatske vaterpolske reprezentacije, freških svjetskih prvaka. A to je uspjeh, postignut uz veliku podršku HEP-a, koji je Marićev šef Andrej Plenković pohvalio riječima kako ‘ne postoji kampanja koja može nadomjestiti ovakvu vrstu međunarodne promidžbe i popularizacije Hrvatske’. Da ne spominjemo sponzorstvo HEP-a nad košarkaškom i judo reprezentacijama, Ivicom Kostelićem, ‘Tour of Croatia’, umaškim ATP turnirom, Sinjskom alkom jedrenjem… Sapienti sat.

Tolić ostaje?
Inače, uskoro se očekuje odluka Vlade RH o novom direktoru Zračne luke Dubrovnik. Kako DuList saznaje, prijavu su podnijela tri kandidata, od kojih jedan nije zadovoljio uvjete. Tako su se u drugom krugu našli dosadašnji direktor Roko Tolić te Viktor Šober, inače ministar savjetnik pri Stalnom predstavništvu RH pri Europskoj uniji u Bruxellesu. Međutim, Šober je neočekivano odustao od intervjua te se time eliminirao iz utrke.

Pročitajte još

NAKON ISPADANJA LEJLE Tarik Filipović odgovorio hejterima: ‘Vi ste psihopati i sadisti’

Dulist

‘LJETNI’ KADROVI Na Copacabani otvorena sezona kupanja!

Dulist

EU PARLAMENT DONIO NOVU UREDBU Do 2030. mnoga ambalaža ide u zaborav

Dulist