Sport

Malonogometaši Split Tommyja odnijeli bodove iz Gospinog polja

Malonogometaši Split Tommyja odnijeli bodove iz Gospinog polja

Malonogometaši Split Tommya odnijeli su u utorak navečer bodove iz Gospinog polja.

Jedan od glavnih favorita za dvostruku krunu slavio je rezultatom 4:2 (3:0). Naši su se držali dobrih 15. minuta u al pari igri, međutim splitski sastav zahvaljujući velikoj prednosti iz prvog dijela upisao je tri vrijedna boda…

U prvih pet minuta bilježe se prilike Gašpara, Leovskog, a potom i Tikvice nakon što je Konsuo napravio većinu posla. Mladi vratar Splita, Nikola Čizmić bio je na razini zadatka, a posebno kada je Bevanda iz slobodnog udarca ciljao rašlje. Najopasniji pokušaj splitskog sastava bilježi se u 6. minuti kada je Fideršek silovitim udarcem pogodio gredu.

Redale su se šanse s obje strane, Split je imao laganiju dominaciju, međutim bez konkretnih završnica. U 10. minuti ponovno uzdasi na tribinama; Tikvica je izašao pred Čizmića međutim lopta je završila lijevoj vratnici!

U razdoblju od 10. do 15. minute nešto smirenija igra, a sve nakon početnog agresivnog pritiska naše momčadi. Iako su prijetili Cvjetković, Rezo, Kuraja.., prvi do prednosti stigli su pak Splićani. Za 1-0 pobrinuo se Josip Suton, a sve zahvaljujući vrhunskom prodoru Alena Marića koji je prvo nadmudrio Cvjetkovića potom prevario i istrčalog Turuka. Smiraj prvog dijela nije donio ništa dobro. Ante Ćorluka s dva uzastopna pogotka zaključuje prvo poluvrijeme za visokih 3:0 u korist svoje momčadi.

U 5. minuti nastavka Luka Perić silovitim udarcem s oko 6 metara pogađa za 4:0. Nakon tog pogotka trener Bačić zaigrao je u napadu s igračem viška. U razmaku od samo 10 sekundi Josip Suton zaradio je dva žuta kartona (33. minuta), a odmah nakon toga trener Bačić poziva time out. Već u drugom napadu s igračem viška Hrvoje Cvjetković pogađa za smanjenje – 1:4!

U 35. minuti novi crveni karton za Split Tommy! Vratar Splita, Nikola Čizmić, istrčao je pred Leovskog, a van svog prostora zaustavio je loptu rukom. U 37. minuti Gašpar s tri metra lobom vara Iva Jukića, a lopta odsjeda na gredi! Par sekundi kasnije Rezo je srušen u šestercu Splita – Vedran Babić bez dileme pokazuje penal za Square! Kapetan Cvjetković preuzima odgovornost i pogađa pored nemoćnog Jukića za 2:4!

Iako su se ‘Squareaši’ borili do posljednje sekunde na kraju ipak Split odnosi sva tri boda iz Gospinog polja…

Nakon poraza od Novog Vremena i večeras Splita, Square se okreće suboti jer ga u Zagrebu očekuje okršaj protiv FC Nacional. Nakon dvoboja u Zagrebu sljedeći protivnik u Gospinom polju je zagrebački Futsal Dinamo!

Tekst: MNK Square

Pročitajte još

OLMISSUM SLAVIO Square nije uspio izboriti majstoricu polufinala

Dulist

PRVI DAN ‘SWIM WARSA’ Šest medalja za Plivački klub Jug!

Dulist

Sestre Jurković brončane na Europskom veslačkom prvenstvu!

Dulist