Sport

‘MALI MORNAR’ Zlatni Nenadić, Zeko i Benić

'MALI MORNAR' Zlatni Nenadić, Zeko i Benić

Kadeti mlađi kadeti Plivačkog kluba Jug osvojili su 13 medalja, od čega sedam zlatnih, dvije srebrne te četiri brončane, na Mini grand prixu ‘Mali Mornar’, koji se proteklog vikenda održao u Splitu.

Najuspješniji Jugaš bio je mlađi kadet Vlaho Nenadić s čak četiri zlatne medalje (100 slobodno i leđno te 200 mješovito i leđno), čime je odnio ukupnu pobjedu u D kategoriji. Sjajna je bila i Katarina Benić s također četiri medalje (zlata na 200 mješovito i 400 slobodno, srebro na 100 prsno i bronca na 100 slobodno), dok se zlatom okitio i Ivan Zeko (100 prsno). Roko Zvone bio je srebrni na 100 delfin, Bruno Đuho brončani na 100 slobodno i 200 mješovito, a Maroje Purin brončani na 400 mješovito.

Kadet Mario Šurković je s tri četvrta mjesta osvojio novih sedam bodova za sezonski Mini GP poredak, što mu je na kraju donijelo ukupno drugo mjesto.

Osim spomenutih plivača za Jug su u Splitu nastupili Juraj Barčot, Paulo Brač, Viktorija Bratičević, Andrija Cetinić, Luka Curić, Bruno Damić, Nikol Đuho, Elza Filipović, Ante Kralj, Marta Lukšić, Antonia Ljuban, Patricija Maleš, Matej Marković, Noa Miletić, Filip Miletić, Paula Miloslavić, Ema Najcer, Katarina Nenadić, Ives Njavro, Nikola Pasković, Sandro Radošević, Petra Rudinović, Roko Sindik, Toni Šarić, Rafaela Škrabo, Antonia Šurković, Marko Tevšić te Zoe i Zita Tolj, pod vodstvom trenera Matijane Staničić, Ivana Bilića i Frane Ćirka.

Inače, na natjecanju je nastupilo ukupno 409 natjecatelja iz 22 kluba, od čega 36 Jugaša.

Foto: PK Jug

Pročitajte još

Košarkaše Dubrovnika u Splitu nadjačali domaćini

Dulist

Ana Petković državna prvakinja u parovima na HEP Prvenstvu Hrvatske do 18 godina

Dulist

JUDO KLUB FORTITUDO 16 judoka položilo ispite za pripadajuće pojaseve

Dulist