Županija

MALENI KONAVLJANI NAUČILI RAZVRSTATI OTPAD ‘Skupljam, slažem i savjesno otpad odlažem!’

MALENI KONAVLJANI NAUČILI RAZVRSTATI OTPAD 'Skupljam, slažem i savjesno otpad odlažem!'

U sportskoj dvorani OŠ Gruda u četvrtak naknadno je obilježen Dan planeta Zemlje u sklopu provedbe EU projekta ‘Program izobrazno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom na području općina Konavle, Župa Dubrovačka i Dubrovačko primorje’.

Program je organiziran u suradnji Čistoće i zelenilo Konavle d.o.o., Osnovnom školom Gruda, Muzeji i galerija Konavala, te Domom za starije i nemoćne Konavle. Shodno vremenskim prilikama program je morao biti održan u zatvorenom prostoru, gdje se promoviranjem principa ‘Skupljam, slažem i savjesno otpad odlažem!’ ukazalo se na odgovorno postupanje s otpadom kroz edukativna predavanja. Djeca su sudjelovala u brojnim kvizovima znanja, igarama razdvajanja otpada u određene kante. Uz navedene aktivnosti posebno se ističu radionice, gdje se mlađe i starije uzraste educiralo razne mogućnosti recikliranja kartona, papira, plastike i ostalih vrsta otpada, kao npr. držači za pisači pribor, magnete sa znakom reciklaže, te također su se upoznali sa postupkom recikliranja papira.

Ovom akcijom se pokušava još jednom staviti naglasak na očuvanje okoliša i nužnoj potrebi razvrstavanja otpada kako bi se smanjile njegove količine i time podigla svijest o odgovornom postupanju prema našoj Planeti.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 511.955,99 kuna, a iznos dodijeljenih bespovratnih sredstava Općini Konavle je 435.162,58 kuna.

 

Pročitajte još

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist