Županija

MALENI KONAVLJANI NAUČILI RAZVRSTATI OTPAD ‘Skupljam, slažem i savjesno otpad odlažem!’

U sportskoj dvorani OŠ Gruda u četvrtak naknadno je obilježen Dan planeta Zemlje u sklopu provedbe EU projekta ‘Program izobrazno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom na području općina Konavle, Župa Dubrovačka i Dubrovačko primorje’.

Program je organiziran u suradnji Čistoće i zelenilo Konavle d.o.o., Osnovnom školom Gruda, Muzeji i galerija Konavala, te Domom za starije i nemoćne Konavle. Shodno vremenskim prilikama program je morao biti održan u zatvorenom prostoru, gdje se promoviranjem principa ‘Skupljam, slažem i savjesno otpad odlažem!’ ukazalo se na odgovorno postupanje s otpadom kroz edukativna predavanja. Djeca su sudjelovala u brojnim kvizovima znanja, igarama razdvajanja otpada u određene kante. Uz navedene aktivnosti posebno se ističu radionice, gdje se mlađe i starije uzraste educiralo razne mogućnosti recikliranja kartona, papira, plastike i ostalih vrsta otpada, kao npr. držači za pisači pribor, magnete sa znakom reciklaže, te također su se upoznali sa postupkom recikliranja papira.

Ovom akcijom se pokušava još jednom staviti naglasak na očuvanje okoliša i nužnoj potrebi razvrstavanja otpada kako bi se smanjile njegove količine i time podigla svijest o odgovornom postupanju prema našoj Planeti.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 511.955,99 kuna, a iznos dodijeljenih bespovratnih sredstava Općini Konavle je 435.162,58 kuna.

 

Pročitajte još

Započelo uređenje raskrižja u Srebrenom, mole se vozači za strpljenje

Dulist

Župan Dobroslavić sudjelovao na konferenciji o euro-mediteranskim odnosima

Dulist

ODLUKA NAČELNIKA KONAVALA Umjesto blagdanskog kićenja kupit će se uređaji Domu za starije

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija