Grad

Maistra kupuje zgradu Pošte na Pilama za potrebe Hilton Imperiala

Rovinjska hotelska kompanija Maistra kupuje Palaču Pile u Dubrovniku, za što je prethodnu suglasnost Upravi dao Nadzorni odbor te kompanije, objavila je u ponedjeljak Maistra na Zagrebačkoj burzi.
Nadzorni odbor Maistre je 21. rujna donio odluku kojom daje prethodnu suglasnost Upravi za sklapanje ugovora o kupnji nekretnine u Dubrovniku, na adresi Branitelja Dubrovnika 2, poznatu i kao Palača Pile, navodi se u objavi.
Grand Hotel Imperial u Dubrovniku Maistra je kupila od Atlantske plovidbe prije otprilike godinu dana odnosno sredinom rujna prošle godine stekavši vlasnički udjel od 81,6 posto u toj hotelskoj tvrtki, u sklopu koje posluje i dubrovački Hilton Imperial, piše Poslovni.hr
Kao što ni tada nije navedena vrijednost ugovora o toj kupnji, tako ni danas iz Maistre ne iznose cijenu kupnje dubrovačke nekretnine Palača Pile, ali je izvjesno da time nastavlja širenje poslovanja, pogotovo u segmentu s pet zvjezdica.
Palaču Pile, čiji je dio izgrađen još davne 1878. zvali su i ‘poštanskom’ jer je u njoj sve do 2013. bila pošta, a kako više nije bila adekvatna za poštansko poslovanje zbog nedostatka logističkog i ‘prilaznog’ prostora u njoj se ne obavlja nikakvo poštansko poslovanje, potvrdili su u ponedjeljak Hini iz Hrvatske pošte u čijem je vlasništvu ta nekretnina.
Zbog te ‘neadekvatnosti’, Hrvatska pošta se odlučila na prodaju te nekretnine natječajem s početnom procijenjenom vrijednosti od 3 milijuna eura i s rokom za predaju ponuda do 1. rujna ove godine.
Ističu i da su za to bila zainteresirana dva subjekta te da je postignuta cijena viša od početne procijenjene vrijednosti, dok za identitet kupca kažu da ga ne mogu još otkriti, s obzirom da je kupoprodaja u tijeku i dok se na nekretninu ne upiše novi vlasnik.

Pročitajte još

Mirna Batistić; ravnateljica Instituta za more i priobalje: ‘Stanje u našem moru još uvijek je ne dobro, ne zadovoljavajuće, nego odlično!’

Mia Njavro Banić

Jelka Tepšić odlikovana Križem Reda za civilne zasluge Kraljevine Španjolske

Dulist

Ovo su najbolji dubrovački doktori!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija