Grad

Maistra kupuje zgradu Pošte na Pilama za potrebe Hilton Imperiala

Maistra kupuje zgradu Pošte na Pilama za potrebe Hilton Imperiala

Rovinjska hotelska kompanija Maistra kupuje Palaču Pile u Dubrovniku, za što je prethodnu suglasnost Upravi dao Nadzorni odbor te kompanije, objavila je u ponedjeljak Maistra na Zagrebačkoj burzi.
Nadzorni odbor Maistre je 21. rujna donio odluku kojom daje prethodnu suglasnost Upravi za sklapanje ugovora o kupnji nekretnine u Dubrovniku, na adresi Branitelja Dubrovnika 2, poznatu i kao Palača Pile, navodi se u objavi.
Grand Hotel Imperial u Dubrovniku Maistra je kupila od Atlantske plovidbe prije otprilike godinu dana odnosno sredinom rujna prošle godine stekavši vlasnički udjel od 81,6 posto u toj hotelskoj tvrtki, u sklopu koje posluje i dubrovački Hilton Imperial, piše Poslovni.hr
Kao što ni tada nije navedena vrijednost ugovora o toj kupnji, tako ni danas iz Maistre ne iznose cijenu kupnje dubrovačke nekretnine Palača Pile, ali je izvjesno da time nastavlja širenje poslovanja, pogotovo u segmentu s pet zvjezdica.
Palaču Pile, čiji je dio izgrađen još davne 1878. zvali su i ‘poštanskom’ jer je u njoj sve do 2013. bila pošta, a kako više nije bila adekvatna za poštansko poslovanje zbog nedostatka logističkog i ‘prilaznog’ prostora u njoj se ne obavlja nikakvo poštansko poslovanje, potvrdili su u ponedjeljak Hini iz Hrvatske pošte u čijem je vlasništvu ta nekretnina.
Zbog te ‘neadekvatnosti’, Hrvatska pošta se odlučila na prodaju te nekretnine natječajem s početnom procijenjenom vrijednosti od 3 milijuna eura i s rokom za predaju ponuda do 1. rujna ove godine.
Ističu i da su za to bila zainteresirana dva subjekta te da je postignuta cijena viša od početne procijenjene vrijednosti, dok za identitet kupca kažu da ga ne mogu još otkriti, s obzirom da je kupoprodaja u tijeku i dok se na nekretninu ne upiše novi vlasnik.

Pročitajte još

Gradonačelnik primio državnog prvaka u parastolnom tenisu Franka Torića

Dulist

Počinje sanacija oštećenog asfalta na prometnicama, radit će se noću

Dulist

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist